Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Ticlid, comprimate filmate

Publicat la data de: 14 Aprilie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Ticlid, comprimate filmate

Forma de prezentare:
Comprimate filmate 250 mg; cutie 2 folii termosudate 10 comprimate


Indicatii:
Profilaxia riscului de accident vascular cerebral si de tulburari ischemice (trombotice) ale creierului; stari precursoare ale accidentelor vasculare. Profilaxia insuficientei circulatorii cu ocluzie trombotica la nivelul membrelor. Corectarea tulburarilor plachetare determinate de interventii chirurgicale sau hemodializa cronica.


Doze si recomandari:
250 mg de 2 ori/zi, in timpul mesei. in insuficienta hepatica si/sau insuficienta renala moderata, dozele trebuie micsorate.


Contraindicatii:
Hipersensibilitate; diateze hemoragice, leziuni organice cu potential hemoragic; boli hematologice cu timp de sangerare crescut; insuficienta hepatica sau insuficienta renala severe, agranulocitoza in antecedente, leucopenie, trombocitopenie.


Atentionari:
Ticlopidina nu este indicata pentru profilaxia trombozei la persoane sanatoase; monitorizare hematologica; prudenta in risc de sangerare, interventii chirurgicale, insuficienta hepatica, insuficienta renala severa; interactiuni medicamentoase cu ains, antiagregante plachetare, anticoagulante orale,heparina, salicilati si/sau derivati salicilici, trombolitice, teofilina, fenitoina, antiacide; sarcina si alaptare; soferi si activitati de precizie.


Reactii adverse:
Hemoragii, greata si diaree usoara, neutropenie, aplazie medulara, pancitopenie, purpura trombocitopenica, anemie hemolitica, rash maculopapular sau urticarie, prurit, hepatita, icter colestatic, vertij, cefalee, slabiciune, pierderea apetitului, somnolenta, tinitus, palpitatii, nervozitate.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Imunofix – un produs nou pentru imunitate, de la o companie cu traditie in sanatate

    In anul in care implineste 65 de ani de activitate neintrerupta , Antibiotice vine in sprijinul romanilor si a sanatatii acestora lansand Imunofix, un supliment alimentar din gama Nutriensa. Imunofix este un produs destinat sustinerii sistemului imunitar, cu un rol...citeste mai mult

  • Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter