Thomasin, sol.buv.
Informatii prospect Thomasin, sol.buv.
Indicatii:
Tulburari circulatorii, ca de ex. colaps circulator in caz de suprasolicitare corporala sau ortostatism prelungit; tendinta la colaps la cei cu interventii chirurgicale gastrice; hipotensiune in cadrul sau dupa o boala infectioasa, intoxicatii, hipomotilitate, in faza de reconvalescenta postoperator si postpartum, precum si la varste inaintate; stari hipotensive acute si cronice de natura patologica.
Poate fi folosit si in: profilaxia scaderilor tensionale in cadrul interventiilor cu scop diagnostic, chirurgicale sau stomatologice; terapia hipotensiunii, urmare a indigestiei de antiepileptice si psihotrope.
Contraindicatii:
- hipersensibilitate la etilefrina clorhidrata;
- hipertensiune arteriala; tulburari circulatorii cu cresteri tensionale si ale frecventei cardiace in ortostatism;
- hiperfunctia glandei tiroida;
- tumori suprarenale;
- boli oftalmologice cu cresterea tensiunii intraoculare (glaucom);
- ateroscleroza;
- cardioscopie ischemica;
- tahiaritmii;
- tulburari de evacuare ale vezicii urinare, in special in cazul adenomului de prostata.
Precautii:
Se recomanda administrarea cu precautie in diabetul zaharat, in tulburarile renale grave, in hipercalcemie si hipopotasemie, in hipertrofia ventriculara dreapta.
A nu se administra Thomasin in primele 3 luni de sarcina.
Dupa luna a 4-a de sarcina, utilizarea medicamentului se va face numai la indicatia medicului.
Deoarece medicamentul trece in laptele matern, se va intrerupe tratamentul cu Thomasin pe perioada alaptarii.
Reactii adverse:
In general, preparatul este bine suportat.
De regula, nu s-au semnalat reactii adverse.
La persoanele cu sensibilitate crescuta si/sau in cazul supradozarii, pot aparea ocazional neliniste, transpiratii si intoleranta gastro-intestinala.
Foarte rar s-au inregistrat simptome similare anginei pectorale, palpitatii, pusee hipertensive insotite eventual de cefalee si tremur muscular.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Pericolul folosirii excesive a antibioticelor
Generalitati Antibioticele sunt utilizate pentru tratarea mai multor tipuri de infectii bacteriene. Antibioticele contribuie la vindecarea bolilor prin distrugerea bacteriilor. Bacterile sunt simple organisme unicelulare care pot fi gasite peste tot in jurul...citeste mai mult
-
Poluarea - consecinte medicale
Ce este poluarea? Zilnic, oamenii sunt expusi gazelor de esapament, fumului de tigara, apei contaminate de diferite substante chimice, alimentelor care contin conservanti si E-uri sau care provin dintr-un sol tratat cu ingrasaminte chimice. Deci, substantele...citeste mai mult
-
Blastomicoza
Generalitati Blastomicoza este o boala determinata de infectarea organismului uman cu o ciuperca, Blastomyces dermatitis. Blastomicoza apare prin inhalarea sporilor de Blastomyces (acestia se gasesc in special in lemn si pe sol). Boala este foarte frecventa in...citeste mai mult
-
Metilmercurul si sarcina
Generalitati Articolul trateaza riscurile expunerii femeii insarcinate la metilmercur. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului specialist. Ce...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter