Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Thiogamma 600 oral

Publicat la data de: 04 Noiembrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Thiogamma 600 oral

Indicatii
Tulburari senzitive din cadrul al leziunilor nervoase (polineuropatie diabetica) determinate de diabetul zaharat.

Administrare
Datele de mai jos sunt valabile in masura in care medicul dumneavoastra nu v-a dat alte recomandari pentru Thiogamma 600 oral. Va rugam sa respectati aceste recomandari, altfel Thiogamma 600 oral nu va avea efectul dorit.
Daca medicul dumneavoastra nu v-a recomandat altfel, utilizati un comprimat filmat Thiogamma 600 oral pe zi (corespunzator la 600 mg acid alfa-lipoic). Comprimatele filmate Thiogamma 600 oral trebuie inghitite intregi (nemestecate) cu suficient lichid. Administrarea se poate face indiferent de mese. Deoarece polineuropatia diabetica este o complicatie cronica, s-ar putea ca tratamentul cu Thiogamma 600 oral sa fie un tratament de lunga durata. Decizia privind durata tratamentului trebuie sa apartina medicului care trateaza pacientul, putand sa varieze de la caz la caz.
Copiii si adolescentii nu trebuie tratati cu Thiogamma 600 oral, deoarece nu exista experienta clinica la aceasta grupa de varsta.

Compozitie:
Un comprimat filmat contine acid alfa-lipoic 600 mg si excipienti: nucleu - hipromeloza 6mPaS, dioxid de siliciu coloidal anhidru, celuloza microcristalina, lactoza monohidrat, croscarmeloza sodica, talc, simeticona (sub forma de emulsie apoasa 30%), stearat de magneziu; film – macrogol 6000, hipromeloza 6mPaS, talc, laurilsulfat de sodiu.
Thiogamma 600 oral nu contine gluten; contine lactoza.

Informatii pentru diabetici:
Un comprimat filmat contine sub 0,0041 UP (unitati de paine). Thiogamma 600 oral este un medicament pentru tratamentul neuropatiilor. Substanta activa, acidul alfa-lipoic, este formata si in organism si influenteaza anumite efecte metabolice din organism.


Contraindicatii
Nu trebuie sa utilizati Thiogamma 600 oral in caz de hipersensibilitate cunoscuta la acid alfa-lipoic.

Sarcina si alaptare
Deoarece nu exista experienta cu privire la siguranta administrarii medicamentului in timpul sarcinii, nu trebuie sa continuati administrarea de Thiogamma 600 oral dupa aparitia unei sarcini decat daca va recomanda medicul dumneavoastra. Nu se cunoaste daca acidul alfa-lipoic se excreta in laptele matern. Totusi, nu trebuie sa utilizati Thiogamma 600 oral in timpul alaptarii.

Reactii adverse
Pana in prezent nu s-au raportat reactii adverse dupa administrarea de produse medicamentoase cu continut de acid alfa-lipoic. Totusi, reactiile adverse care au aparut dupa administrarea intravenoasa nu pot fi excluse cu certitudine nici dupa administrarea per os. Acestea pot include dureri de cap, dificultati la respiratie si reactii alergice cutanate. Totusi, in cazuri izolate, dupa administrarea intravenoasa s-au observat crampe musculare, tulburari de vedere, purpura cutanata si trombopatii.

Pastrare
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.

Detinatorul Autorizatiei de punere pe piata:
Worwag Pharma GmbH & CO. KG
Calwer Strasse 7, D-71034 Boblingen, Germania

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Implicatiile fumatului in igiena orala

    In ultimii ani exista o preocupare din ce in ce mai mare privind efectele nocive ale fumatului, in conditiile unei cresteri a frecventei fumatorilor in cadrul populatiei active.Numeroase studii au relevat legatura dintre diverse afectiuni ale cavitatii bucale si fumat,...citeste mai mult

  • Informatii despre sanatatea orala

    Generalitati Sanatatea orala se refera la gura, care include dintii, gingiile, maxilarul si tesuturile adiacente. Grija pentru sanatatea orala poate preveni aparitia afectiunilor orale, mai ales ca nivelul starii de sanatate orala poate influenta sanatatea intregului...citeste mai mult

  • Candidoza orala si aftele

    Generalitati Candidoza orala si aftele sunt o infectie a cavitatii orale cauzate de microorganismul fungic numit candida albicans. Desi frecvent intalnite aftele nu sunt o afectiune grava ln cazul adultilor si copiilor sanatosi. Cu toate acesta, prezenta...citeste mai mult

  • Igiena orala

    Generalitati Igiena orala implica spalatul pe dinti si folosirea atei dentare cu regularitate, vizite la medicul stomatolog pentru controale de rutina, curatarea dintilor si o alimentatie optima pentru sanatatea cavitatii bucale. O astfel de alimentatie include...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • O problema

    Sufar de diabet zaharat, de tip 2, depistat din ianuarie 2011 si am varsta de 50 de ani. Tratamentul actual zilnic este 2 tablete de Siofor 1000 (dimineata si seara) si Diaprel MR, 1 tableta dimineata. Ma tratez si de hipertensiune arteriala (tot din ianuarie, cand am avut valorile de 240/120...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter