Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Stressigal, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Stressigal, comprimate

Compozitie
1 comprimat contine: Buspirona (clorhidrat) 10 mg. Excipienti q.s.

Actiune terapeutica
Busporina apartine grupului azo-spirodecanodionelor. Este un anxiolitic nou ce nu prezinta asemanari chimice sau farmacologice cu benzodiazepinele sau alte antidepresive. Stressigal are proprietati antidepresive fara a determina miorelaxare sau actiuni antispastice. Studiile in vitro au demonstrat ca buspirona se leaga puternic de receptorii 5-H71A serotonici, dar are afinitate redusa pentru receptorii benzodiazepinelor. Stressigal administrat oral este absorbit rapid, biodisponibilitatea sa fiind slab influentata de prezenta alimentelor in stomac. Este metabolizat la nivelul ficatului in produsi hidroxilati si produce un metabolit activ farmacologic denumit 1-piridiminil-piperazine (1-PP).

Indicatii
Este indicat in tratamentul simptomatic al tulburarilor de stress, ca si ameliorarea de scurta durata a acestor simptome.

Doze si mod de administrare
Initial se administreaza 15 mg (5 mg de 2-3 ori/zi), aceasta doza putand fi crescuta gradat la 2-3 zile pana cand se obtine rezultatul dorit. Doza de intretinere este de 15-30 mg/zi fractionat. Doza maxima/zi este de 60 mg. Pentru pacientii in varsta, in mod obisnuit nu este necesara scaderea dozei.
Forma de prezentare: Cutie cu 20 comprimate a 10 mg buspirona (clorhidrat).

Contraindicatii
In timpul sarcinii si alaptarii. Stressigal nu se administreaza la persoane sub 18 ani, nefiind demonstrata siguranta administrarii acestuia. Desi nu are efect deprimant semnificativ este posibil ca la inceputul tratamentului reflexele si reactiile sa fie afectate. Din acest motiv se administreaza cu precautie la conducatorii auto si la persoane cu activitate de precizie.

Reactii adverse
Ameteli, greata, cefalee, stare de excitabilitate si excitatie.
Interactiuni medicamentoase: Stressigal poate interactiona cu alte medicamente cu efect pe SNC si din acest motiv, administrarea simultana se face strict sub control medical; nu se administreaza impreuna cu IMAO, deoarece determina cresterea tensiunii arteriale. Administrarea simultana cu haloperidol determina cresterea nivelului seric al acestuia, fara a avea o semnificatie clinica deosebita.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Stenoza spinala cervicala

    Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter