Stoptussin
Informatii prospect Stoptussin
Componenta:
Butamirati dihydrogenocitras 40 mg, Guaifenesinum 1 g, Ethanolum 95% 3 g, Liquiritiae extractum fluidum 30 mg, Alpinarum florum aroma 20 mg, Aqua purificata 0,07 ml, Polysorbatum 80 10 mg, Propylenglycolum ad 10 ml.
Prezentare:
Picaturi buvabile 10 ml in flacoane.
Particularitati farmacologice:
Butamiratul are proprietati antitusive, expectorante, bronholitice moderate si antiinflamatoare. Efectul antitusiv se explica prin anestezierea receptorilor senzitivi pulmonari. Guaifenesina este un expectorant cu proprietati tensio-active, reduce adezivitatea sputei, ii scade viscozitatea. Fluxul crescut al secretiei bronsice stimuleaza activitatea cililor vibratili si faciliteaza expectoratia. Tusea devine mai productiva si mai putin frecventa. Principiile active ale lemnului dulce (Liquiritia) au efecte expectorante. in ansamblu preparatul inhiba tusea, in special cea hiperreactiva, seaca si neproductiva, manifesta proprietati secretomotorii si mucocinetice care faciliteaza expectoratiei. Stoptusina nu inhiba centrul respirator.
Indicatii:
Bronsitele, faringitele, infectiile virale si catarale ale cailor respiratorii, pneumoniile, silicoza, perioada pre- si postoperatorie pentru inhibitia tusei.
Utilizare:
Copii cu masa corporala sub 7 kg cate 8 picaturi de 3-4 ori pe zi, 8-12 kg cate 9 picaturi de 3-4 ori pe zi, 13-20 kg cate 14 picaturi de 3 ori pe zi, 21-30 kg cate 14 picaturi de 3-4 ori pe zi, 31-40 kg cate 16 picaturi de 3-4 ori pe zi. Adulti si copii cu masa corporala 41-50 kg cate 25 picaturi de 3 ori pe zi, 51-70 kg cate 50 picaturi de 3 ori pe zi, 71-90 kg cate 40 picaturi de 3 ori pe zi. Picaturile se numara din flaconul-picator intors cu gatul in jos si se dilueaza in 100 ml apa, ceai sau sucuri de fructe.
Efecte adverse:
In dozele recomandate nu se prevad. Butamiratul poate provoca exanteme, greata, diaree, ameteli.
Contraindicatii:
Myasthenia gravis (contraindicatie relativa).
Termen de valabilitate: 3 ani.
Conditii de pastrare: Temperatura 10-250 C, ferit de lumina.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Terapia cognitiv-comportamentala cu focus pe trauma pentru copii si adolescenti
Trauma poate afecta profund viata copiilor si a adolescentilor, lasand cicatrici emotionale si psihologice de durata. Experientele traumatice, cum ar fi abuzul, violenta, accidentele grave sau dezastrele naturale, pot declansa o serie de simptome debilitante, inclusiv...citeste mai mult
-
Agranulocitoza: cauze si tratament
Agranulocitoza reprezinta o patologie amenintatoare de viata ce implica niveluri foarte scazute de celule albe, mai exact de neutrofile. Celulele albe fac parte din sistemul imun al organismului, avand rol esential in protectia impotriva infectiilor si a formelor severe...citeste mai mult
-
Placerea, durerea si creierul: Ingrediente naturale pentru sanatatea mintala
Sanatatea mintala este un subiect vast si captivant, care depinde de numeroase variabile si experiente de viata. Dintre toate aceste elemente, placerea si durerea ocupa un loc special, chiar daca nu ne dam mereu seama de influenta lor profunda. citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter