Soventol, comprimate
Informatii prospect Soventol, comprimate
Compozitie
1 comprimat contine 50 mg hidroclorura de bamipina.
Actiune terapeutica
Soventol este util in tratarea reactiilor de hipersensibilitate (alergii) si are o actiune linistitoare asupra pruritului. Actiunea sa dureaza 6-8 ore.
Indicatii
Soventol este folosit la tratamentul pruritului de diferite cauze, bolilor de piele pruriginoase (ca de ex.: urticaria), guturaiului de fan, iritatiilor, si alte procese alergice ale pielii si mucoaselor, ca si bolii excursiilor. Prin administrarea de Soventol se poate sprijini tratarea cu Soventol Gel a tulburarilor pielii, de ex. intepaturi de insecte, arsuri solare, urticarie.
Doze si mod de administrare
Daca nu este prescris altfel, dozarea pentru copii peste 12 ani si adulti este in general de 1-2 comprimate la nevoie de 3-4 ori pe zi. Comprimatele se inghit nemestecate cu ceva apa.
Atentie! Soventol nu trebuie utilizat dupa depasirea datei de expirare. Medicamentul trebuie tinut in locuri inaccesibile copiilor!
Indicatii deosebite: Soventol poate modifica capacitatea de reactie in asa fel, incat poate fi periclitata circulatia stradala sau folosirea unei masini; acesta mai ales in caz de interactiune cu alcoolul.
Forma de prezentare: flacoane de 20 comprimate, 50comprimate.
Contraindicatii
A nu se utiliza in caz de glaucom cu unghi inchis si hipertrofie de prostata. Nu sunt indicate tabletele Soventol la copiii sub 12 ani. Gravidele trebuie sa consulte medicul inaintea utilizarii Soventolului.
Reactii adverse
La majoritatea antihistaminicelor Soventol poate duce la oboseala. La pacienti sensibili sau la dozare prea mare pot aparea ocazional o usoara uscaciune a gurii, tulburari de vedere ca si greutati de urinare (mai ales la afectiuni de prostata). Aceste fenomene nu sunt de durata si dispar la scaderea dozei. Reactii de hipersensibilitate apar rar, dupa experienta de pana acum.
Interactiuni cu alte medicamente: pana in prezent nu se cunosc.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Sindromul Piriformis
Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult
-
Metronidazolul si sarcina
Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult
-
Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere
Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult
-
Stenoza spinala cervicala
Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter