Sindronat, conc. pt. solutie perfuzabila
Informatii prospect Sindronat, conc. pt. solutie perfuzabila
Forma de prezentare
Conc. pt. sol. perf. 300 mg/5 ml; ct. x 1 fl. x 5 ml
Indicatii
Osteoliza produsa de metastazele osoase ale tumorilor solide sau de catre neoplaziile hematologice. hipercalcemia produsa de metastaze osoase sau de tumori maligne care induc distructie osoasa in afara metastazelor osoase.
Dozaj si mod de administrare
Oral: 1600 mg-3200 mg, divizat in 1 sau 2 prize zilnice. La pacientii cu IR, la care clearance-ul creatininei variaza intre 10 si 30 ml/min, doza zilnica trebuie redusa la jumatate. tratamentul este de obicei de lunga durata, depinzand de evolutia bolii.
Injectabil: 300 mg ca o doza unica zilnica prin perfuzie intravenos lenta. Continutul unei fiole trebuie dizolvat in minimum 500 ml de solutie izotona de clorura de sodiu sau de glucoza 5%. tratamentul nu trebuie sa depaseasca 10 zile consecutive, dupa care se trece la terapie per os. In hipercalcemie tratament trebuie ajustat in functie de raspunsul la terapie. Ca urmare, trebuie monitorizat zilnic nivelul calciului seric.
Contraindicatii
Hipersensibilitate,insuficienta renala cu un clearance creatininic < 10 ml/min, boli inflamatorii acute severe ale tractului gastrointestinal. Copii. Sarcina.
Atentionari
Actiunea hipocalcemica este crescuta de aminoglicozide. Trebuie monitorizata functia renala. Trat. trebuie oprit in eventualitatea unei deteriorari a functiei renale. Nivelul calciului seric trebuie monitorizat. in cazul aparitiei hipocalcemiei, trat. intravenos trebuie oprit inaintea terapiei trebuie stimulata eliminarea renala a calciului seric in exces si restaurat echilibrul hidroelectrolitic si productia normala de urina. Trebuie evitata suprahidratarea la pacientii cu risc de IC. alimentele cu un continut ridicat de calciu, precum si medicamentele care contin fier, calciu sau magneziu reduc absorbtia acidului clodronic administrat oral. Perfuzabil sau injectabil intravenos rapide pot induce IRA.
Reactii adverse
Simptome gastrointestinale (greata si diaree). IRA dupa perfuzie intravenos administrata. Deteriorari ale functiei renale si proteinurie tranzitorie imediat dupa perf. Reactii adverse cutanate. hipocalcemie. Modificari ale fosfatului seric, albuminelor serice, LDH si transaminazelor.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Peritonita bacteriana spontana
Ce sunt peritonitele Peritonitele sunt inflamatii difuze ale peritoneului (seroasa care acopera viscerele si peretele abdominal). Etiopatogenia lor este foarte diversa, aceasta fiind si un important criteriu de clasificare. Peritonitele bacteriene spontane sunt...citeste mai mult
-
Peelingul chimic
Generalitati Peelingul este o metoda dermato-cosmetica folosita cu scopul de a indeparta celulele moarte de la suprafata pielii in vederea stimularii functiei celor din straturile profunde. Cele mai multe tehnici nu modifica in mod dramatic arhitectura dermului,...citeste mai mult
-
Primul ajutor in cazul febrei la copii
Ce este febra Febra reprezinta cel mai frecvent motiv de prezentare a copilului la camera de garda, insa parintii trebuie sa inteleaga faptul ca febra in sine nu este o boala, ci este un semn ca organismul lupta impotriva unei infectii. Acest raspuns de aparare...citeste mai mult
-
Tratamentul febrei la copii
Ce este febra la copii Febra reprezinta cel mai frecvent motiv de prezentare a copilului la camera de garda, insa parintii trebuie sa inteleaga faptul ca febra in sine nu este o boala, ci este un semn ca organismul lupta impotriva unei infectii. Acest raspuns de...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
Analize
ce analize trebuie sa fac pentru depistarea gonoreei,tricomonozei si chlamydia?
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter