Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Septolete plus, comprimate

Publicat la data de: 27 Noiembrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Septolete plus, comprimate

Forma de prezentare si compozitie

Comprimate de supt cu clorura de cetilpiridiniu 1,0 mg, benzocaina 5 mg si excipienti; cutie x 3 blist. x 10 cpr.

Indicatii

Infectii usoare ale cavitatii bucale si faringelui. Inflamatii gingivale si ale mucoasei bucale. Profilactic in timpul gripei si corizei.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

Atentionari

Nu se recomanda administrarea la copii mai mici de 6 ani. Administrare in sarcina si alaptare, numai dupa sfatul medicului.

Atentionare pentru pacientii cu diabet zaharat: un comprimat Septolete Plus contine aproximativ 1 g maltitol. Datorita hidrolizei si absorbtiei lente din tractul gastro-intestinal, cresterea glicemiei este mica dupa administrarea maltitolului. Valoarea energetica a maltitolului (10 kJ/g sau 2,4 kcal/g) este mult mai mica decât cea a zaharului.

Doze si mod de administrare

Doza zilnica recomandata pentru adulti si copii cu varsta peste 12 ani este de pana la 8 comprimate Septolete Plus. Se recomanda sa dizolvati cate un comprimat in gura la intervale de 2-3 ore.

Doza zilnica recomandata pentru copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 12 ani este de pana la 4 comprimate Septolete Plus. Se recomanda ca acesti copii sa dizolve cate un comprimat in gura la intervale de 4 ore.

Reactii adverse

Ca oricare alt medicament, Septolete Plus poate avea reactii adverse. Daca Septolete Plus este utilizat conform recomandarilor, reactiile adverse apar foarte rar. La persoanele sensibile, administrarea unor doze mai mari decat cele recomandate pot determina aparitia tulburarilor gastro-intestinale datorita iritarii mucoasei gastro-intestinale.

La persoanele hipersensibile la oricare dintre componentele produsului pot sa apara reactii alergice.

Daca observati aparitia oricarei reactii adverse, chiar daca ea nu este prezentata in acest prospect, va rugam informati-va medicul sau farmacistul.

Supradozaj

Daca ati utilizat o supradoza, adresati-va medicului sau farmacistului. Datorita concentratiei scazute a substantelor active din fiecare comprimat, posibilitatea supradozajului este minima.

Daca se utilizeaza mai multe comprimate, pot sa apara tulburari gastro-intestinale: greata, varsaturi si diaree. La aparitia acestor reactii se recomanda intreruperea administrarii comprimatelor, administrare de apa sau lapte din abundenta si anuntarea medicului.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva

Gasesti in Comunitate

  • Afectiune grava?

    Buna ziua! Am 18 ani si, de o aproximativ o luna, simteam dureri puternice in gat, dureri de ureche, senzatie de nod in gat, tuse seaca, uneori productiva, ganglioni durerosi, cefalee, tulburari de somn, gatul usor rosu, durere toracica. Simptomele gatului nu se ameliorau cu pastile folosite in...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter