Sedergine r, comprimate efervescente
Informatii prospect Sedergine r, comprimate efervescente
Compozitie
Comprimate efervescente a 3,500 g continand: acid acetilsalicilic 0,330 g, acid ascorbic (vitamina c) 0,200 g si excipienti
Actiune terapeutica
analgezic, antiinflamator, antipiretic, antiagregant plachetar.
Indicatii
Stari febrile si gripale; afectiuni reumatismale; nevralgii; dureri dentare; migrene; cefalee.
Doze si mod de administrare
Se dizolva comprimatele intr-un pahar cu apa.
Adulti: 1-3 comprimate, de 4 ori pe zi.
Copii: de la 4 la 10 ani: 1/2-1 comprimat, de 4 ori pe zi; 10-15 ani: 1-2 comprimate de 4 ori pe zi. Prizele vor fi delimitate la cel putin 4 ore. Nu se vor depasi niciodata 100 mg/kg corp si pe zi.
Contraindicatii
Copii sub 4 ani; alergie la acidul acetilsalicilic sau la antiinflamatorii; ulcer gastro-duodenal; afectiuni hemoragice sau risc de hemoragie; guta; litiaza renala, daca doza de vitamina C este mai mare de 1 g; ultimul trimestru de sarcina.
Masuri de precautie
Acidul acetilsalicilic in doze mari are proprietati antiinflamatorii si poate provoca inconveniente uneori grave, observate in cazul medicamentelor antiinflamatorii.
La copil se va respecta posologia in functie de varsta si greutate.
Se va utiliza cu prudenta in caz de: antecedente de ulcer gastro-duodenal sau hemoragii digestive; afectiuni renale; astm; menstre abundente; tratament anticoagulant concomitent; tratament cu un alt antiinflamator.
In sarcina se va evita tratamentul prelungit. O priza izolata in primele 2 trimestre nu pune probleme. In alaptare: acidul acetilsalicilic in prize repetate nu este indicat in perioada de alaptare.
In caz de dispozitiv intrauterin, acidul acetilsalicilic poate diminua efectul D.I.U.
In caz de regim desodat sau hiposodat, este necesar de stiut ca 1 comprimat de Sedergine contine 485 mg de sodiu si sa se tina cont de ratia zilnica. Este bine ca produsul sa nu fie administrat la sfarsitul zilei.
Reactii adverse
Pocnituri in urechi, senzatie de scadere a auzului, cefalee - sunt in general semnele supradozarii. In caz de dureri gastrice, epistaxis, gingivoragii, dureri abdominale, se va consulta medicul. In unele cazuri rare de hemoragie (melena, hematemeza), eruptii cutanate, crize de astm, se va intrerupe tratamentul imediat si se va consulta medicul. In caz de sarcina, acidul acetilsalicilic poate prelungi travaliul si intarzia nasterea. In caz de supradozare sau intoxicatie accidentala, se va preveni imediat medicul.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Prim ajutor in caz de inec cu alimente
Inecul cu mancare Blocarea alimentelor in gat reprezinta o situatie ce poate fi incomoda si infricosatoare. Identificarea semnelor de sufocare si cunoasterea pasilor ce trebuie urmati in caz de urgenta sunt elemente ce pot salva viata unei persoane, astfel incat orice...citeste mai mult
-
Sindromul Piriformis
Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult
-
Delirium
Definitie Cuvantul 'delirium' se refera in general la o stare de efervescenta bogata in valente artistice si creatoare, o stare de reviriment spiritual. In realitate insa termenul medical se refera la o stare bine definita, o conditie medicala cat se poate de...citeste mai mult
-
Metronidazolul si sarcina
Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter