Scobutil
Informatii prospect Scobutil
Compozitie
Comprimate continand butilscopolamina bromura 10 mg (flac. cu 20 buc.); supozitoare continand butilscopolamina 10 mg sau 7,5 mg (cutie cu 6 buc.); fiole a 1 ml solutie apoasa injectabila continand butilscopolamina bromura 10 mg (cutie cu 10 buc.).
Actiune terapeutica
antispastic digestiv si genito-urinar prin actiune parasimpatolitica si slab ganglioplegica; antisecretor gastric. absorbtia intestinala este slaba, iar durata de actiune relativ scurta; forma injectabila este mai activa.
Indicatii
colici intestinale, biliare, ureterale, spasm piloric sau de cardia, ulcer gastroduodenal, colita mucomembranoasa; dismenoree, retentie de lohii; pentru efectuarea duodenografiei hipotone si diagnosticul diferential radiologic intre spasmele functionale si stenoza organica.
Doze si mod de administrare
Adulti, oral cate 1-2 comprimate sau supozitoare de 3-5 ori/zi; intramuscular sau intravenos lent, 1-2 fiole la nevoie. Copii 6-12 ani, 1 comprimat de 3 ori/zi.
Contraindicatii
Glaucom, adenom de prostata cu retentie urinara, ileus paralitic, megacolon, obstacol mecanic la nivelul tubului digestiv, hernie hiatala cu reflux esofagian, tahiarit mii supraventriculare (mai ales pentru injectii); prudenta in cardiopatia ischemica grava si la bolnavii cu hipertiroidism marcat (nu se injecteaza). Prudenta cand se asociaza cu chinidina, amantadina, antidepresive triciclice (creste riscul reactiilor adverse).
Reactii adverse
Uscaciunea gurii, tulburari de vedere, tahicardie, constipatie, dificultate in urinare (mai ales la doze mari si pentru injectii); injectarea intravenoasa poate provoca sedare, tahicardie, hipotensiune ortostatica.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Bolile induse de caldura
Generalitati Patologia termica se datoreaza expunerii la temperaturi crescute ale mediului ambiant in conditii in care organismul nu poate sa mentina homeostazia corespunzatoare. Sindroamele mai usoare se datoreaza eforturilor fizice excesive; sindroamele mai severe...citeste mai mult
-
Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor
Ordin nr. 653 din 25 septembrie 2001 privind asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 777 din 5 decembrie 2001 Ministrul sanatatii si familiei, vazand Referatul comun de aprobare al Directiei generale...citeste mai mult
-
Principii chirurgicale in patologia esofagului
Introducere Esofagul reprezinta un conduct muscular, parte a tubului digestiv, care are rolul de transport al alimentelor si lichidelor de la nivelul cavitatii bucale pana la nivelul stomacului. O serie de afectiuni pot interfera cu acest proces, necesitand...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
Crize de fiere
De cand ma stiu ,copil fiind, din cand in cand fac ceea ce eu numesc crize de fiere.Am dureri insuportabile de cap si vars mult inclusiv ceva amar si verzui.In ultima vreme (am 40 de ani) situatiile s-au indesit si au cauze din cele mai diverse:consum de dulciuri,carne in exces, apropierea...
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter