Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Sargenor, solutie buvabila

Publicat la data de: 26 Octombrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Sargenor, solutie buvabila

Prezentare

SARGENOR, solutie orala, 1 g/5 ml

Substanta activa este aspartatul de arginina. 5 ml solutie orala contin aspartat de arginina 1 g.

Celelalte componente sunt: zahar, aroma de caise(vanilina, aldehida benzoica, acetat de amil, diacetil-ionona, caproat de alil, gamma undelactona, gamma nonlactona, tinctura de levisticum, uleiuri esentiale de lamaie, portocale, bergamot, coriandru, neroli, musetel, scortisoara, nucsoara, etanol, apa purificata), aroma de caramel (E 150), p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de propil, apa purificata.

Indicatii

SARGENOR apartine unui grup de medicamente utilizate pentru terapia ficatului, lipotrope. SARGENOR este disponibil in cutii cu 10, 20 si 40 fiole din sticla bruna, autocasabila in doua puncte, a cate 5 ml solutie orala.

SARGENOR este indicat in tratamentul starilor de oboseala functionala la adulti si copii cu varsta peste 12 ani.

Doze si mod de administrare

Luati intotdeauna SARGENOR exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

SARGENOR este un medicament destinat adultilor si copiilor cu varsta peste 12 ani.

Doza uzuala este de o fiola SARGENOR dimineata si una la pranz sau doua fiole SARGENOR dimineata sau la pranz, intr-o singura priza.

Nu depasiti doza de trei fiole SARGENOR pe zi.

Pentru administrare diluati continutul unei fiole de SARGENOR intr-un pahar cu apa.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Contraindicatii

Nu utilizati medicamentul SARGENOR daca sunteti alergic (hipersensibil) la substanta activa sau la oricare dintre componentele medicamentului.

Acordati atentie utilizarii medicamentului SARGENOR (Atentionari si precautii speciale)

Daca simptomele persista sau se agraveaza dupa mai mult de 1 luna de tratament spuneti medicului dumneavoastra deoarece diagnosticul etiologic si tratamentul trebuie reevaluate. Tratamentul asteniei la copiii cu varsta sub 12 ani necesita avizul unui medic specialist. Deoarece SARGENOR are un efect usor stimulant, nu este de preferat sa luati acest medicament seara sau inainte de culcare.

Interactiuni

Nu sunt disponibile date privind interactiunile SARGENOR cu alte medicamente.

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Precautii

Deoarece SARGENOR contine zahar, trebuie sa tineti cont de acest lucru daca vi s-a recomandat un regim hipoglucidic sau daca aveti diabet zaharat (o fiola contine 1 g zahar).

Sarcina si alaptare

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Nu se cunosc.

Reactii adverse

Nu se cunosc.

Conditii de pastrare

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original.

Nu utilizati SARGENOR dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Infectia cu Helicobacter pylori

    Definitie Infectia cauzata de Helicobacter pylori (H. pylori) apare ca urmare a colonizarii bacteriene a stomacului si portiunii initiale a intestinului subtire. Actualmente se presupune ca bacteria Helicobacter pylori este prezenta la aproximativ jumatate din...citeste mai mult

  • 4 solutii pentru un somn lung si odihnitor

    Generalitati Multi oameni sunt chinuiti de insomnii, de faptul ca indiferent de ora din noapte nu pot sa adoarma. Iata cateva solutii la cele mai frecvent intalnite tulburari de somn. Va treziti in mijlocul noptii, fara nici un motiv Multi oameni de toate...citeste mai mult

  • 10 solutii eficiente pentru combaterea congestiei nazale

    Generalitati Combaterea congestiei nazale devine o necesitate in sezonul rece, cand gripa si raceala afecteaza o buna parte a populatiei. Dificultatea de a respira poate fi indusa si de o alergie, cand membranele nazale se umfla din pricina vaselor de sange...citeste mai mult

  • 6 solutii anti-imbatranire recomandate de dermatologi

    Generalitati In plina evolutie tehnologica si medicala, solutiile anti-imbatranire sunt tot mai numeroase si mai accesibile. Medicii dermatologi chiar incurajeaza utilizarea de produse si metode care pot intarzia aparitia semnelor premature de imbatranire si chiar...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Tratament pentru hepatita B?

    Conform analizelor de sange efectuate la Pol.Dr.V.Babes in oct.2017 am fost diagnosticat cu "infectie cronica cu VHB", mi s-a recomandat regim alimentar si tratament timp de 3 luni (Nov.,Dec,si Ian) cu Total Cleance liver, Sargenor, L''arginina, Silimarina, Esentiale forte, am respectat acest...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter