Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Santamin, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Santamin, comprimate

Compozitie
Santamin comprimate. Fiecare comprimat contine: Dihidroergocornin methanesulfonat 0,5 mg, Dihidroergocristin methanesulfonat 0,5 mg, Dihidroergokriptin methanesulfonat 0,5 mg.
Santamin picaturi. Fiecare ml, adica 20 de picaturi, contine: Dihidroergocornin methanesulfonat 0,33 mg, Dihidroergocristin methanesulfonat 0,33 mg, Dihidroergokriptin methanesulfonat 0,33 mg

Actiune terapeutica
Santamin-ul exercita o actiune adrenosimpaticolitica, regleaza tonusul vascular si reduce contractia vasculara. Produce, de asemenea, o vasorelaxare selectiva si, in unele cazuri, accelereaza scaderea unei hipertensiuni patologice. Imbunatateste circulatia sanguina si metabolismul celulelor cerebrale, in scleroza cerebrala.

Indicatii

Terapia complementara a tulburarilor vasculare cerebrale. In cazuri de diminuare a functiilor cerebrale datorate varstei inaintate.

Doze si mod de administrare
In general, doza medie este de 30 picaturi sau un comprimat de 3 ori pe zi, in timpul meselor, pentru o perioada de 2-3 luni. In cazuri speciale se recomanda astfel: hipertensiune: in cazuri usoare 2-3 comprimate sau 60-90 picaturi pe zi, in timpul meselor, timp de cateva luni. Tulburari vasculare periferice: un comprimat sau 30 picaturi de 3 ori pe zi, timp de 4-6 luni. Geriatrie: 1-2 comprimate sau 30-60 picaturi de 3 ori pe zi, timp de 4-6 luni.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la medicament, spasm vascular cerebral acut, psihoze, bradicardie severa, porfirie intermitenta acuta.

Masuri de precautie
Inainte de inceperea tratamentului trebuie sa se cerceteze posibilitatea ca simptomele sa fie secundare si reversibile cu un tratament mai specific. La intervale regulate trebuie sa se reexamineze aceasta posibilitate, cat si rezultatele terapiei si necesitatea de a se continua. Atentie in cazuri de bradicardie. Se recomanda sa se controleze tensiunea arteriala, pentru ca se poate observa o cadere a tensiunii. Trebuie sa fie tinut departe de copii.
Conditii de pastrare: se pastreaza intr-un loc racoros, pana la 25 grade Celsius protejat de lumina.
Forma de prezentare: Santamin comprimate: comprimate albe in flacon de 30 buc. Santamin solutie: lichid incolor, transparent, in flacon de 20 ml.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Stenoza spinala cervicala

    Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter