Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Salbutamol, sirop

Publicat la data de: 02 Aprilie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Salbutamol, sirop

Forma de prezentare:
Sirop 2 mg/5 ml; cutie 1 fl. 125 ml


Indicatii:
Inhalator: tratament de urgenta si de intretinere precum si profilaxia astmului bronsic, bronsitei si emfizemului. Oral: tratamentul si profilaxia crizelor de astm, bronsitei si emfizemului. Injectabil: ameliorarea bronhospasmului sever.


Doze si recomandari:
Inhalator adulti: bronhospasm acut si episoade intermitente de astm 1-2 inhalari in doza unica. Profilaxie sau tratamentul de intretinere: 2 inhalari de 3-4 ori/zi. Prevenirea bronhospasmului indus de exercitiu: 2 inhalari inainte de efort. Copii: bronhospasm acut, accese astmatice episodice sau inainte de efort 1 inhalatie. Tratamentul de intretinere sau profilaxie: 1-2 inhalatii de 3-4 ori/zi. Oral adulti: 4-8 mg salbutamol de 3-4 ori/zi. Copii 2-6 ani: 2,5-5 ml sirop (1-2 mg salbutamol) de 3-4 ori/zi. Copii 6-12 ani: 5 ml sirop (2 mg salbutamol) de 3-4 ori/zi. Copii peste 12 ani: 5-10 ml sirop (2-4 mg salbutamol) de 3-4 ori/zi. Injectabil: subcutanat si intramuscular 500 mcg (8 mcg/kg), cu repetare la fiecare 4 ore, daca este necesar. Intravenos 250 mcg (4 mcg/kg) injectat incet. Daca este necesar, doza poate fi repetata.


Contraindicatii:
Antecedente de hipersensibilitate la oricare din componenti. Produsul inhalator nu se utilizeaza in tratamentul amenintarii de nastere prematura. tratamentul amenintarii de avort in primul sau al doilea trimestru de sarcina.


Atentionari:
Inhalator: tireotoxicoza. Nu se va asocia cu beta-blocante neselective. hipokaliemie, cu monitorizarea potasemiei. Oral: tratamentul pe termen lung cu salbutamol sirop creste riscul cariei dentare.


Reactii adverse:
Tremor fin al muochilor scheletici, mai ales mainile. Ocazional dureri de cap, vasodilatatie periferica cu crestere compensatorie a frecventei cardiace. Reactii de hipersensibilitate (angioedem, urticarie, bronhospasm, hipertensiune arteriala si colaps foarte rar). crampe musculare. Agitatie la copii. Tahicardie foarte rar.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Astmul bronsic, cea mai frecventa boala cronica la copiii din tarile industrializate

    Generalitati Astmul reprezinta cea mai frecventa boala cronica la copiii din tarile industrializate. Definitia astmului bronsic este reprezentata de o serie de atacuri repetate de obstructie aeriana si bronhospasm provocate de expunerea la diversi factori...citeste mai mult

  • Suplimente pentru un sistem imunitar puternic

    Generalitati Suplimentele alimentare sunt medicamente naturale care vin in ajutorul formarii de energie. Acestea se gasesc sub forma de tablete, sirop, baton etc. si furnizeaza organismului substante nutritive necesare dietei zilnice. Tratamentele de profilaxie cu...citeste mai mult

  • Ceapa - 100% sanatate naturala

    Generalitati Ceapa, alimentul atat de folosit de fiecare dintre noi la gatit, are si nenumarate proprietati terapeutice. Nu vom insista in acest articol pe calitatile culinare ale cepei, ci vom incerca sa detaliem la ce este ea utila ca tratament naturist. Ceapa este...citeste mai mult

  • Mierea de albine

    Generalitati Mierea este un aliment dulce, lichid siropos produs natural de catre albine ca hrana pentru ele insele. Culoarea aurie si gustul delicios sunt inconfundabile. Dupa ce albinele culeg nectarul de la o floare, il amesteca cu produse chimice din...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Singulair sau montelukast teva?

    buna ziua, am doi copii 1,6 ani respectiv 3 ani ! ambii au tratament cu singulair! vreau sa va intreb daca pot inlocui singulair cu montelukast teva? avand in vedere diferenta mare de pret :120 lei , respectiv 0 lei! va multumesc!

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter