Safem, comprimate
Informatii prospect Safem, comprimate
Compozitie
1 comprimat filmat contine 8 mg lornoxicam.
Actiune terapeutica
Safem 8 mg este un analgezic (medicament impotriva durerii) si un antireumatic (apartine grupei de antiinflamatoare nesteroidiene). Actioneaza rapid, fiind absorbit de tractul gastrointestinal. Se elimina pe cale renala in proportie de 30% si pe cale hepatica 60%.
Indicatii
Safem 8 mg se administreaza pentru tratarea durerilor de intensitate medie si puternica, pentru dureri articulare reumatismale si artroze.
Doze si mod de administrare
Safem 8 mg va fi inghitit cu un pahar de apa, inainte de mese.
Pentru dureri medii si puternice: doza initiala este de 16 mg (2 comprimate); daca este necesar, se mai pot administra inca 2 comprimate (cel mult) timp de 24 ore. Doza de intretinere nu va depasi 16 mg zilnic, de preferat 8 mg (1 comprimat) de 2 ori pe zi. Doza prescrisa de medic trebuie respectata cu strictete.
In tratamentul afectiunilor inflamatorii: pentru adulti doza va fi stabilita individual. Doza standard este de 8-16 mg (1-2 comprimate), de preferat de 1-2 ori pe zi. Doza prescrisa de medic trebuie respectata cu strictete. Pentru tratamentul de lunga durata, doza zilnica este de 16 mg.
In cazul unor suferinte gastrointestinale sau disfunctii hepatice si renale, doza zilnica nu trebuie sa depaseasca 8 mg (1 comprimat) pe zi.
Durata tratamentului: medicul va stabili durata tratamentului. Consultati medicul curant la intervale regulate si respectati indicatiile in ceea ce priveste regimul alimentar, conditiile de viata si exercitiile fizice.
Contraindicatii
Safem 8 mg nu se administreaza in urmatoarele cazuri:
- hipersensibilitate cunoscuta la Safem, acid acetilsalicilic (aspirina) si alte substante antiinflamatorii;
- hemoragii gastrointestinale acute, ulcere gastrice sau duodenale;
- defecte de hemocitogeneza; sarcina; alaptare;
- adolescenti sub varsta de 18 ani.
Safem 8 mg se va administra cu prudenta in urmatoarele cazuri: disfunctii hepatice sau renale; hemoragii si ulcere gastrointestinale; defecte de hemocitogeneza; intoleranta cunoscuta la Safem, acid acetilsalicilic (aspirina) si alte antiinflamatoare.
Masuri de precautie
Prudenta la soferi si persoane cu activitati solicitante. Nu asociati cu alcoolul. In asociere cu alte antiinflamatoare, tratamentul cu Safem poate creste riscul aparitiei ulcerelor gastrice si intestinale. In cazul in care apar hemoragii gastrointestinale, tratamentul trebuie intrerupt imediat si luate masurile adecvate. Precautii speciale se vor lua in cazul administrarii primei doze de Safem la pacientii cu afectiuni gastrointestinale. Se va lua tensiunea regulat la pacientii varstnici, obezi si cu hipertensiune arteriala. Pacientii cu infectii cronice respiratorii, astm bronsic sau febrili pot dezvolta mai usor reactii de sensibilitate la Safem. In cazul tratamentului de lunga durata, se vor verifica regulat: formula sangelui, functia hepatica si renala.
Verificati data expirarii! Nu lasati medicamentul la indemana copiilor!
Reactii adverse
Ocazional pot aparea: dureri gastrice, diaree, ameteala, indigestie, cefalee, greata si varsaturi. in rare cazuri pot aparea: constipatie, disfagie, uscaciunea gurii, eructatii, flatulenta, gastrite, reflux gastroesofagian, hemoragii gastrointestinale, gastralgii, sangerari hemoroidale sau rectale, esofagita, disfunctii hepatice, caderea parului, reactii cutanate, icter cutanat, hipersudoratie, disurie, edeme, crampe musculare, tremor, migrena, conjunctivite, acufene, reactii alergice, inapetenta, scadere in greutate, crampe musculare, stare de rau, slabiciune, rosirea pielii cu senzatie de caldura, dispnee, urticarie, anemie, leucocitoza, prelungirea timpilor de coagulare, petesii cutanate, infectii ale cailor respiratorii superioare, oscilatii tensionale, palpitatii, cresterea frecventei cardiace, oboseala, depresie, insomnie, somnolenta.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Sindromul Piriformis
Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult
-
Metronidazolul si sarcina
Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult
-
Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere
Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult
-
Stenoza spinala cervicala
Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
Safa ggg
asfgasdghsdhgs
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter