Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Rudivax, suspensie injectabila

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Rudivax, suspensie injectabila

Compozitie
ingrediente active: virus rubeolic viu atenuat (tulpina Wistar RA 27/3M) (1 000 CCID 50) (CCID 50 = culturi celulare doza infectanta 50%). Excipienti: albumina umana; lactoza; excipient pentru liofilizat. Diluent: apa pentru injectie q.s. 0,5 ml.

Actiune terapeutica
Vaccin cu virus viu atenuat impotriva rubeolei tulpina Wistar RA 27/3M, cultivat pe celule diploide umane.

Indicatii
Acest produs este un vaccin. imunizarea activa impotriva rubeolei incepand cu varsta de 12 luni la copii de ambele sexe. Inainte de aceasta varsta persistenta anticorpilor materni poate reduce raspunsul imun. vaccinarea este in special indicata fetelor de varsta pre- si postpubertala, cat si femeilor aflate la varsta fertilitatii. Acestea nu vor fi vaccinate decat daca nu sunt gravide si daca evita sarcina in urmatoarele 2-3 luni de la vaccinare (se prescriu anticonceptionale 2 luni).

Doze si mod de administrare
Se administreaza de preferinta intramuscular, dar si subcutanat. Doza recomandata pentru vaccinare este de 0,5 ml. Uneori revaccinarea sistematica fara rezultatele testelor serologice este recomandata pentru fete in perioada prepubertala. Vaccinul Rudivax se prezinta sub forma de liofilizat. Vaccinul reconstituit are o culoare ce poate varia de la galben la rosu purpuriu clar sau usor opalescent. Vaccinul reconstituit trebuie folosit imediat.

Contraindicatii
Boli acute febrile; boli acute sau cronice in curs de evolutie; imunodepresie congenitala sau dobandita (include infectia cu hiv). La copii nascuti din mame seropozitive: intrucat anticorpii materni de tip Ig G pot traversa placenta, situatia serologica a copilului nu poate fi stabilita cu precizie decat dupa varsta de 9-10 luni (s-au identificat anticorpi materni si pana la varsta de 14 luni). Pentru a stabili daca un copil este sau nu infectat cu HIV trebuie obtinut mai intai rezultatul prin examen Western Blot sau prin detectare de genom viral. in cazul in care: copilul nu este infectat: calendarul vaccinarilor poate fi aplicat normal; copilul este infectat: este necesar avizul unei echipe formate din epidemiolog si pediatru. Alergie cunoscuta la neomicina. Administrarea recenta de imunoglobuline (vezi interactiuni medicamentoase). Sarcina.

Masuri de precautie
Sarcina si alaptare: postpubertal vaccinul se administreaza cu precautie, intreband femeia daca este insarcinata. Sarcina va fi evitata pe o perioada de 2 luni (se vor administra anticonceptionale). Totusi vaccinarea in timpul unei sarcini nedepistate nu justifica recomandarea de intrerupere a acesteia. Daca exista incertitudini nu ezitati sa cereti sfatul medicului.

Reactii adverse
La copii vaccinul este tolerat excelent. Foarte rar poate aparea o reactie febrila, eritem localizat la nivelul locului de injectie sau o indurare a zonei cu sau fara limfoadenopatie localizata. La adulti in functie de varsta pot fi notate reactii benigne trecatoare: usoara adenopatie, inflamatii articulare si foarte rar o usoara forma de eruptie rubeolica. Aceste reactii la adult pot aparea incepand cu a 5-a zi de la vaccinare, sunt scurte si limitate la aprox. 10% din subiectii vaccinati. Nu s-au observat artrite ca urmare a injectarii vaccinului cu virusul atenuat Wistar RA 27/3M. Cateva cazuri de purpura trombocitopenica au fost observate la pacientii vaccinati impotriva rubeolei.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Preparatele injectabile cu botox

    Generalitati Botoxul este un binecunoscut brand pentru un medicament ce contine toxina botulinica de tip A. Toxina este produsa de o bacterie care provoaca intoxicatia alimentara numita botulism. Cand este injectat in doze mici, controlate, botoxul nu va...citeste mai mult

  • Contraceptivele injectabile

    Generalitati Contraceptivele injectabile devin o metoda anticonceptionala din ce in ce mai des folosita in intreaga lume. Desi la inceput (anii 1970-1980) era destul de controversata, in prezent se estimeaza ca peste 3% din femeile din Marea Britanie o folosesc....citeste mai mult

  • Vaccinul antirabic: cand se face si cat timp este valabil

    Ce este vacinul antirabic? Vaccinul antirabic este o injectie medicamentoasa ce previne infectia cu virusul rabic. Rabia este boala infectioasa provocata de acest virus si poate surveni in urma unei muscaturi de animal deja infectat cu virusul rabic. Fiind...citeste mai mult

  • Celulele stem si incontinenta urinara

    Generalitati Studii recente si trialuri clinice au demonstrat rolul benefic pe care celulele stem il au in ameliorarea simptomatologiei pacientilor suferinzi de incontinenta urinara. Metoda de tratament folosind injectarea celulelor stem implica recoltarea de...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter