Reopro eli lilly, solutie injectabila
Informatii prospect Reopro eli lilly, solutie injectabila
Forma de prezentare
Sol. inj. 2 mg/ml; ct. x 1 fl. x 5 ml (S)
Indicatii
Adjuvant al heparinei si acidului acetilsalicilic: la pacientii supusi interventiilor coronariene percutanate (PTCA), la pacientii cu angina instabila.
Dozaj si mod de administrare
Adulti: injectabil intravenos 0,25 mg/kg in bolus, urmata imediat de perfuzie intravenos continua 0,125 µg/kg si min (pana la cel mult 10 µg/min.). Pentru stabilizarea pacientilor cu angina instabila, adm. trebuie inceputa cu pana la 24 de ore inaintea posibilei interventii si trebuie oprita la 12 ore dupa aceasta. Pentru prevenirea complicatiilor ischemice cardiace, la pacientii la care se practica o interventie coronariana percutanata si care nu sunt sub tratament cu abciximab, in perfuzie, bolusul trebuie administrat cu 10 pana la 60 de min inaintea interventiei, urmat de perfuzie timp de 12 ore.
Contraindicatii
Hipersensibilitate cunoscuta la oricare din componentele produsului sau la anticorpii monoclonali murini, hemoragie interna activa; antecedente de accident vascular cerebral in ultimii 2 ani; interventie chirurgicala sau traumatism la nivelul creierului sau maduvei spinarii; interventie chirurgicala majora; neoplasm intracranian; malformatie arteriovenoasa sau anevrism; diateza hemoragica cunoscuta sau HTA severa necontrolata; trombocitopenie preexistenta; vasculita; retinopatie diabetica sau hipertensiva; IH sau insuficienta renala severa. sarcina si alaptare.
Atentionari
Trebuie folosit ca adjuvant al tratamentului cu acid acetilsalicilic si heparina. Se asociaza cu o crestere a frecventei sangerarii in special la locul de acces al cateterului in artera femurala. Trebuie evitate punctiile arteriale si venoase, inj. intramuscular, folosirea de rutina a cateterelor urinare, intubatia naso-traheala, sondele naso-gastrice si mansetele pentru masurarea automata a TA, daca nu sunt necesare. Inaintea administrarii trebuie masurate numarul de plachete, ACT, timpul de protrombina si aptt, pentru a identifica eventualele tulburari de coagulare preexistente. Valorile Hb si Ht trebuie verificate inaintea adm. de abciximab, la 12 ore dupa injectarea bolusului si din nou la 24 de ore dupa aceasta. Trebuie efectuate inregistrari ecg pe durata trat. Semnele vitale se vor controla la fiecare ora in primele 4 ore dupa injectarea bolusului de abciximab, apoi la 6, 12, 18 si 24 de ore dupa aceasta. Abciximab trebuie intrerupt in cazul hemoragiilor severe necontrolate sau in cazul necesitatii interventiei chirurgicale. TS trebuie determinat prin metoda Ivy. Daca TS ramane mai lung de 12 minute, se pot administra 10 unitati de plachete. Prudenta cand se asociaza cu alte medicamente care afecteaza hemostaza. Risc de reactii alergice sau de hipersensibilitate ori diminuarea beneficiilor daca se adm. la pacienti tratati anterior cu anticorpi monoclonali. Beneficiile pot fi reduse la pacientii cu boli renale sau patologie vasculara periferica.
Reactii adverse
Hemoragii, dureri lombare, hTA, greturi, dureri precordiale, varsaturi, cefalee, bradicardie, febra, durere la locul de injectare si trombocitopenie. Rar tamponada cardiaca si sindrom de detresa respiratorie a adultului. Rareori reactii de hipersensibilitate sau alergice.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic
Generalitati Iedera salbatica, alaturi de stejarul salbatic si otetarul salbatic sunt plante responsabile de aparitia dermatitei de contact (eruptie tegumentara de natura alergica ce apare la contactul cu aceste plante). Eruptia caracteristica este sub forma de linii...citeste mai mult
-
Neurodermatita
Generalitati Neurodermatita cunoscuta si sub numele de lichen simplex este o forma cronica de dermatita. Din cauza pruritului constant si a scarpinarii, pielea se ingroasa si isi modifica textura. Pruritul (mancarimea) poate fi cauzata de o intepatura de insecta,...citeste mai mult
-
Fentanil
Descriere Fentanilul este un analgezic opioid, sintetizat in anii 1950 in Belgia de catre Paul Janssen, cu o potenta analgezica de aproximativ 80 ori mai mare decat morfina.A fost introdus in practica medicala in anii 1960 ca anestezic intravenos sub denumirea...citeste mai mult
-
Ergotamina - aliatul impotriva migrenelor
Generalitati Migrenele sunt dureri de cap cu caracter recurent ce pot fi uni sau bilaterale, pot sau nu sa fie insotite de aura migrenoasa sau prodrom dar care, indiferent de tipul lor, altereaza foarte mult starea de sanatate a pacientului si ii scad considerabil...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter