Prontobario 60%, suspensie
Informatii prospect Prontobario 60%, suspensie
Compozitie
Suspensie continand sulfat de bariu 60% g/V.
Crema continand sulfat de bariu 113% g/V.
Indicatii
Examenul radiologic al tractului gastrointestinal.
Doze si mod de administrare
Produsul poate fi administrat direct pe cale orala si rectala sau cu ajutorul unei sonde oral sau nasogastrica. Cantitatea administrata este functie de diagnosticul urmarit si de segmentul din tractul gastrointestinal de examinat. Normal, o doza de 200-250 ml Prontobario 60% poate fi considerata suficienta pentru examinarea stomacului; pentru examinarea radiologica a intestinului subtire o cantitate de 500 ml Prontobario 60% poate fi considerata adecvata; pentru examinarea radiologica a colonului (clisma) poate fi adecvata administrarea unei cantitati ce variaza intre 600 ml si 1500 ml. Aprecierea dozelor de administrat este facuta in general pe baza experientei medicului radiolog. La copii posologia se va stabili in functie de varsta, greutate corporala si diagnosticul urmarit.
Forma pasta: pentru adulti si copii: cantitatea care trebuie administrata depinde de diagnostic. Ea depinde de asemenea de evaluarea rezultata din experienta radiologului. In medie o doza de 25 ml poate fi considerata suficienta pentru o examinare.
Instructiuni de folosire: produsul se ia direct din container dupa o agitare prealabila, fara sa se dilueze.
Contraindicatii
Prontobario 60% nu trebuie sa fie folosit in cazul suspectarii prezentei unei perforatii sau obstructii intr-un segment al tractului gastrointestinal sau in caz de hipersensibilitate individuala cunoscuta la sulfat de bariu.
Masuri de precautie
Desi Prontobario 60% ca atare nu este contraindicat in timpul sarcinii, trebuie retinut ca investigatiile radiologice pot dauna fatului in faza organogenezei. Prontobario 60% poate fi folosit in timpul alaptarii.
Reactii adverse
Reactiile nedorite ale compusilor baritati ca Prontobario 60% sunt deseori atribuite erorilor de procedura sau unor patologii concomitente.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Aftele si sanatatea dentara
Generalitati Aftele sunt mici ulceratii, superficiale si dureroase, care apar la nivelul cavitatii bucale din cauza carora mancatul si vorbitul se desfasoara cu dificultate. Exista doua tipuri de afte: • Afte simple - pot sa apara de trei-patru ori pe an...citeste mai mult
-
Vaccinarea antigripala
Ce trebuie sa stim despre vaccinarea antigripala Vaccinarea sau imunizarea activa este o metoda de profilaxie impotriva bolilor infectioase. Vaccinul este un preparat care are in compozitie antigene virale sau microbiene (inactivate sau vii atenuate), care odata...citeste mai mult
-
Incontinenta urinara de stres (de efort)
Generalitati Incontinenta urinara consta in pierderea involuntara (accidentala) de urina care apare in urma eforturilor fizice, inclusiv tuse, stranut, ras si exercitii fizice. Cauze, incidenta si factori de risc Capacitatea de a mentine urina si de a controla...citeste mai mult
-
Derivati Barbiturici
Descriere Compusii din clasa barbituricelor sunt derivati ai acidului barbituric, ureida ciclica a acidului malonic. Cercetatorul belgian, Adolf von Baeyer, sintetizeaza in 1863 acidul barbituric. Descoperirea a survenit in ziua de St. Barbara, asa ca el a ales...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter