Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Profenid, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Profenid, comprimate

Indicatii
Antiinflamator nonsteroidian, antalgic si antipiretic. Tratament simptomatic al reumatismului cronic inflamator si degenerativ, al reumatismului abarticular, al artritelor si artrozelor, al lombalgiilor si radiculalgiilor.

Doze si mod de administrare
Tratament de atac: 300 mg pe zi, in trei prize, in timpul mesei. Tratament de intretinere: 150 mg pe zi in trei prize sau un comprimat de 200 mg LP pe zi, in timpul mesei. Se poate asocia cu un protector al mucoasei gastrice. Preveniti-va medicul in cazul unui tratament in curs cu aspirina, cu alt antiinflamator sau orice alt medicament.
Se dilueaza pulberea liofilizata cu intreg continutul fiolei de solvent. Se administreaza prin injectie intramuscular profund. Doza recomandata: 100-200 g pe zi, 1 injectie la 12 ore.

Compozitie
Cutie cu 14 comprimate filmate a 200 mg LP (cu eliberare prelungita). Cutie cu 30 comprimate filmate a 100 mg. Cutie cu 24 capsule a 50 mg.
Pulbere liofilizata, 100 mg ketoprofen pentru uz parenteral i.m., cutii a cate 6 flacoane cu liofilizat + 6 fiole de solvent (5 ml).

Contraindicatii
Alergia la ketoprofen, aspirina sau alte antiinflamatorii nonsteroidiene. ulcer gastroduodenal in evolutie. sarcina si alaptare. insuficienta hepatica sau renala severa.

Masuri de precautie
In cazul unor antecedente digestive (ulcer gastro-duodenal, hernie hiatala, colita ulceroasa, maladia Crohn), tulburari de coagulare. Nu este recomandata administrarea la copiii sub 15 ani.
Asocieri nerecomandate: alte AINS; anticoagulante orale, heparina, ticlopidina; dispozitive contraceptive intrauterine (sterilet); preparate de litiu; metotrexat. Asocieri ce impun prudenta: antihipertensive (beta-blocante, inhibitori ai enzimei de conversie); diuretice (hidratare corecta la debutul terapiei cu ketoprofen).

Reactii adverse
Tulburari gastrointestinale, gastralgii, greata, varsaturi, diaree, constipatie. Cefalee, ameteli. Foarte rare eruptii cutanate, uneori pruriginoase.

Flacoanele cu pulbere se vor pastra la loc uscat si rece, ferite de lumina. A nu se lasa la indemana copiilor. Respectati riguros recomandarile medicului. In cazul aparitiei unor reactii neplacute anuntati medicul sau farmacistul. Nu depasiti data limita de utilizare indicata pe ambalaj.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Stenoza spinala cervicala

    Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Lombosciatica stanga

    daca a incercat careva tratament cu celestone ( solutie injectabila) si ce rezultate a dat

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter