Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Proctolog - supozitor

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Proctolog - supozitor

Indicatii:
Tratamentul simptomatic al manifestarilor dureroase si pruriginoase anale, in special in criza hemoroidala si in fisuri anale.

Doze si mod de administrare:
Utilizati intotdeauna Proctolog exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Doza recomandata este de 1 - 2 supozitoare pe zi. Tratamentul cu Proctolog trebuie sa fie de scurta durata. Daca manifestarile nu cedeaza rapid, tratamentul trebuie interupt si se recomanda efectuarea unui examen proctologic si revizuirea tratamentului. Daca aveti impresia ca efectul Proctolog este prea puternic sau prea slab, spuneti medicului sau farmacistului. Daca ati utilizat mai mult Proctolog decat trebuie Daca aveti impresia ca ati utilizat prea multe supozitoare, adresati-va medicului dumneavoastra sau celei mai apropiate unitati medicale. Daca ati uitat sa utilizati Proctolog Daca ati uitat sa utilizati o doza, luati alta, imediat ce v-ati amintit. Totusi, daca este timpul pentru urmatoarea doza, luati-o doar pe aceasta. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Daca incetati sa utilizati Proctolog Proctolog se utilizeaza numai la nevoie. Puteti opri tratamentul imediat ce va simtiti bine. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Compozitie:
Supozitoare: ruscogenina 10 mg, trimebutina 120 mg, excipienti q. s.ad. 1 supozitor.

Actiune terapeutica:
Trimebutina: asigura un efect spasmolitic, decontracturant al sfincterului anal intern, calmand durerea; are un efect anestezic local. Ruscogenina: asigura un efect tonic si protector vascular.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Proctolog nu trebuie utilizat in timpul sarcinii, mai ales in primul trimestru; in trimestrele 2 si 3 se poate utiliza numai la indicatia medicului. Proctolog poate fi utilizat in perioada de alaptare.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Proctolog nu are nicio influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje

Reactii adverse
Ca toate medicamentele, Proctolog poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Reactiile adverse sunt clasificate dupa urmatoarele frecvente:
Foarte frecvente: care afecteaza mai mult de 1 utilizator din 10 Frecvente: care afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100 Mai putin frecvente: care afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 1000
Rare: care afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 10000 Foarte rare: afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10000 Cu frecventa necunoscuta care nu poate fi estimata din datele disponibile Rar, au fost observate reactii la nivelul pielii, la utilizarea Proctolog supozitoare.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Pastrare
Nu utilizati Proctolog dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. A se pastra la temperaturi sub 25`C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Ce contine Proctolog
Substantele active sunt trimebutina si ruscogenina. Fiecare supozitor contine trimebutina 120 mg si ruscogenina 10 mg. -Celelalte componente sunt grasimi solide de semisinteza.

Cum arata Proctolog si continutul ambalajului
Proctolog se prezinta sub forma de supozitoare ovoidale, de culoare alb-crem. Este disponibil in cutii cu 2 folii din PVC/PE a cate 5 supozitoare.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul Detinatorul autorizatiei de punere pe piata Pfizer Europe MA EEIG Ramsgate Road, Sandwich, Kent CT13 9NJ, Marea Britanie 4 Fabricantul Farmea 10, rue Bouche Thomas, ZAC Sud d’Orgemont, 49007, Angers Cedex 01, Franta

Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentata locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata: Pfizer Romania S.R.L. Tel: +40 (0)21 207 28 00

Acest prospect a fost aprobat in Noiembrie 2013

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva

Gasesti in Comunitate

  • Am fost la un control proctologic care a necesitat o colonoscopie ?

    stie cineva unde se poate efectua o colonoscopie cu sedare profunda si daca aceasta este decontata prin casa de asigurari ? mi s-a spus ca trebuie facuta in spital cu anestezist ! nu am putut efectua colonoscopia in intregime datorita cudurii stranse ce a generat dureri pe care nu le-am suportat...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter