Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Porphyrocin, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Porphyrocin, comprimate

Compozitie
Comprimate continand 250 mg eritromicina sub forma de stearat de eritromicina BP. Comprimate continand 500 mg eritromicina sub forma de stearat de eritromicina BP. Capsule continand 250 mg eritromicina sub forma de stearat de eritromicina BP. Capsule continand 500 mg eritromicina sub forma de stearat de eritromicina BP.

Actiune terapeutica
antibiotic cu spectru de tip penicilinic.

Indicatii
Profilaxia si tratamentul infectiilor cauzate de microorganismele sensibile la eritromicina.

Doze si mod de administrare
La adulti: 1-2 g pe zi, in prize luate la 6, 8 sau 12 ore. In infectii severe, doza poate fi crescuta la 4 g pe zi. Doza uzuala pentru adulti este un comprimat de 250 mg (sau o capsula), de patru ori pe zi, sau aceeasi doza zilnica in doua prize. Comprimatele trebuie luate inainte sau in timpul meselor.

Contraindicatii

Sensibilitate cunoscuta la eritromicina. Administrarea concomitenta cu alte substante antiinfectioase, exceptand cazurile in care siguranta este garantata.

Masuri de precautie
Eritromicina este eliminata in principal de ficat, deci este necesara administrarea sa cu precautii la pacientii cu insuficienta hepatica sau care primesc concomitent agenti potential hepatotoxici.
Sarcina si alaptare: nu exista dovezi evidente ale riscului folosirii eritromicinei in sarcina umana. A fost folosita mai multi ani fara aparitia de consecinte patologice. Studiile pe animale nu au demonstrat existenta riscului.

Reactii adverse
reactii alergice rare si moderate. Ocazional apare disconfortul abdominal dupa administrarea orala, uneori insotit de greata si varsaturi.

Conditii de pastrare: se pastreaza la loc racoros, ferit de lumina si umiditate.


Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Stenoza spinala cervicala

    Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter