Piritinol, drajeuri
Informatii prospect Piritinol, drajeuri
Compozitie
1 drajeu contine 100 mg diclorhidrat de piritinol.
Actiune terapeutica
Agent neurodinamic care, printr-un mecanism de reglare metabolica la nivel neuronal, intensifica starea de veghe si amelioreaza epuizarea nervoasa a structurilor corticale si subcorticale, creste atentia si concentratia diminuate de oboseala.
Indicatii
tulburari de involutie psihica, in urma unor procese degenerative cerebrale; tulburari de circulatie si metabolism cerebral, procese vasculare senile si presenile cu stari confuzionale; encefalopatii etilice si intoxicatii; sechele posttraumatism craniocerebrale; sindrom neuroastenic; la copii cu astenie, intarzieri in dezvoltarea psihosomatica, tulburari de comportament, debilitate fizica, tratamentul intermitent al migrenelor. Piritinolul realizeaza uneori beneficii terapeutice in poliartrita reumatoida.
Doze si mod de administrare
Adulti: 300 mg (3 drajeuri)/zi, in 3 prize. Copii mari: 100-200 mg (1-2 drajeuri)/zi.
Contraindicatii
Insuficienta hepatica, tulburari hematologice, lupus eritematos diseminat, miastenia grava, dermatozele severe, antecedentele de reactii adverse grave la penicilamina, stari de agitatie psihomotorie.
Masuri de precautie
Pentru a evita aparitia insomniei, mai ales la copii, se impune administrarea ultimei doze la distanta de ora de culcare.Sarcina si alaptare: se administreaza cu prudenta.
Reactii adverse
Piritinolul este obisnuit bine suportat cand se foloseste pe perioade relativ scurte pentru efecte neurotrope. Dupa administrare indelungata pot aparea eruptii cutanate alergice, greata, voma, diaree, trombocitopenie, leucopenie, proteinurie, polimiozita, tulburari de tip miastenic. Rar pot aparea agitatie, iritabilitate, anxietate, tulburari de somn, care dispar dupa reducerea dozelor.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Consecintele unei supradoze de aspirina
Ce este aspirina Aspirina este un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS) utilizat pentru a ameliora durerile usoare pana la moderate, edemul si febra. Utilizarea ei dateaza inca din cele mai vechi timpuri, mai exact inca din vremea medicului grec...citeste mai mult
-
Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor
Ordin nr. 653 din 25 septembrie 2001 privind asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 777 din 5 decembrie 2001 Ministrul sanatatii si familiei, vazand Referatul comun de aprobare al Directiei generale...citeste mai mult
-
Candidoza bucala - cauze, simptome si tratament
Ce este candidoza bucala Candidoza bucala (orofaringiana) este o infectie determinata de anumiti fungi (ciuperci) ce se dezvolta la nivelul gurii, limbii si al gatului. Candidoza bucala este mai frecventa la nou-nascuti, sugari si batrani, dar poate sa apara la...citeste mai mult
-
Lista completa a E-urilor si alimentele in care se gasesc
Generalitati E-urile sunt codurile oficiale folosite pentru desemnarea substantelor chimice folosite ca aditivi alimentari in industria de consum a Uniunii Europene. Aceste titulaturi se regasesc pe etichetele alimentelor comercializate in cadrul UE, normele de...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter