Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Piportil l4, solutie injectabila

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Piportil l4, solutie injectabila

Compozitie
Solutie uleioasa injectabila de 100 mg i.m.- cutie cu 1 fiola de 4 ml; solutie uleioasa injectabila de 25 mg i.m. - cutie cu 3 fiole de 1 ml.
Pipotiazinum palmitas.

Indicatii
Neuroleptic indicat in: psihoze cronice, mai ales schizofrenie, indiferent de tabloul clinic; psihoza halucinatorie cronica; delir cronic interpretativ si pasional.

Doze si mod de administrare
Conform prescriptiei medicului. Adulti: 75 mg, fie 3 ml de solutie. Copii: dupa varsta, posologia initiala variaza intre 12,5 mg si 50 mg; doza maxima intre 25 mg-100 mg. Intervalul intre injectiile de Piportil L4 este in medie de 4 saptamani.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la pipotiazine; risc de glaucom de unghi inchis; risc de retentie urinara legata de afectiuni uretro-prostatice preexistente; boala parkinson; antecedente de agranulocitoza si/sau porfirie; asocierea cu levodopa.

Masuri de precautie
Datorita sensibilitatii variabile a pacientilor, este recomandat sa se testeze toleranta la produs. Se recomanda supravegherea atenta a pacientilor epileptici. Se interzice consumul de alcool pe durata tratamentului. Se recomanda prudenta in administrarea la persoane in varsta, in caz de afectiuni cardiovasculare grave, insuficienta renala si/sau hepatica, sarcina sau alaptare.

Reactii adverse
Hipotensiune ortostatica; sedare sau somnolenta; reactii cutanate alergice; fotosensibilizare; scaderea tonusului ocular; posibilitate de icter colestatic.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic

    Generalitati Iedera salbatica, alaturi de stejarul salbatic si otetarul salbatic sunt plante responsabile de aparitia dermatitei de contact (eruptie tegumentara de natura alergica ce apare la contactul cu aceste plante). Eruptia caracteristica este sub forma de linii...citeste mai mult

  • Neurodermatita

    Generalitati Neurodermatita cunoscuta si sub numele de lichen simplex este o forma cronica de dermatita. Din cauza pruritului constant si a scarpinarii, pielea se ingroasa si isi modifica textura. Pruritul (mancarimea) poate fi cauzata de o intepatura de insecta,...citeste mai mult

  • Fentanil

    Descriere Fentanilul este un analgezic opioid, sintetizat in anii 1950 in Belgia de catre Paul Janssen, cu o potenta analgezica de aproximativ 80 ori mai mare decat morfina.A fost introdus in practica medicala in anii 1960 ca anestezic intravenos sub denumirea...citeste mai mult

  • Ergotamina - aliatul impotriva migrenelor

    Generalitati Migrenele sunt dureri de cap cu caracter recurent ce pot fi uni sau bilaterale, pot sau nu sa fie insotite de aura migrenoasa sau prodrom dar care, indiferent de tipul lor, altereaza foarte mult starea de sanatate a pacientului si ii scad considerabil...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter