Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Pentilin 400, compr.

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Pentilin 400, compr.

Particularitati farmacologice
Blocheaza receptorii purinergici (adenozinergici), inhiba fosfodiesteraza si conduce la acumularea de AMP ciclic. relaxeaza musculatura neteda a vaselor sanguine, amelioreaza irigatia tesuturilor. Creste elasticitatea hematiilor, reduce viscozitatea sangelui si agregatia plachetara.

Indicatii
Afectiunile circulatiei periferice (ateroscleroza, claudicatia intermitenta, angiopatia diabetica, endarterita obliteranta s.a.), afectiunile trofice (sindromul post-ictus, ulcerele varicoase si trofice, gangrena, congelatiile s.a.), angioneuropatiile (paresteziile, acrocianoza, boala raynaud), afectiunile circulatiei encefalice (ateroscleroza), insuficienta circulatorie acuta si cronica a retinei si coroidei, afectiunile functionale acute ale urechii interne.

Utilizare terapeutica
Cate 400 mg (forma retard) de 2 ori pe zi sau cate 200 mg de 3 ori pe zi timp de o saptamana. La aparitia hipotensiunii arteriale doza se reduce pana la 100 mg de 3 ori pe zi. Doza de intretinere in tratamentul de durata este de 100-200 mg de 3 ori pe zi.

Supradozare
Senzatie de caldura, somnolenta, slabiciune. hipotensiune arteriala, excitatie, convulsii, inhibitie respiratorie. Tratament: Evacuarea continutului stomacului, sustinerea respiratiei, tensiunii arteriale, anticonvulsivante.

Efecte adverse
Dureri toracice, aritmie cardiaca, ameteli, cefalee, greata sau voma, discomfort gastric.

Contraindicatii

Hemoragiile, bolile vasculare cerebrale sau coronariene, infarctul miocardic acut, insuficienta renala, sarcina, lactatia, hipersensibilitatea la pentoxifilina.

Interactiuni

Creste efectul anticoagulantelor, antiagregantelor, tromboliticelor, unor cefalosporine, acidului valproic cu riscul hemoragiilor, antihipertensivelor, simpatomimeticelor si xantinelor in excitatia sistemului nervos central. cimetidina creste durata efectului pentoxifilinei. nicotina (si fumatul) scade efectul pentoxifilinei. Antiacidele inlatura iritatia gastrica.

Precautii
Se recomanda a se renunta la fumat (nicotina constricta vasele). In iritatia gastrica a se recurge la un antiacid.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Hidroterapia

    Generalitati Hidroterapia este parte a medicinei care implica utilizarea externa a apei, pentru a mentine si restabili starea de sanatate a unei persoane. Hidroterapia include sauna, baile cu abur, baile pentru picioare precum si aplicarea de comprese cu apa...citeste mai mult

  • Hipervitaminoza D

    Generalitati Hipervitaminoza D este o stare indusa de existenta in organism a unei cantitati exagerate de vitamina D, care depaseste necesarul si care nu poate fi utilizata in nici un fel de catre organism. Starea aceasta este adesea datorata unui aport exagerat...citeste mai mult

  • Tratamentul fracturii cotului

    Generalitati Se recomanda consult de specialitate daca se banuieste fractura de cot. Nu exista tratament la domiciliu. Pana la consultul de specialitate va recomandam cateva aspecte importante: - sunati la 911 sau trimiteti pe cineva sa cheme salvarea; - in...citeste mai mult

  • Vezica urinara - mit si adevar

    Mit: Capacitatea redusa a vezicii urinare indica existenta unor afectiuni Oamenii considera ca scurgerile urinare frecvente apar din cauza capacitatii reduse a vezicii urinare. Capacitatea vezicii urinare este de 300 - 400 ml si aceasta isi mareste capacitatea in...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter