Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Pell amar

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Pell amar

Compozitie

Flacoane injectabile continand extract de namol de Balta Alba 100 mg; comprimate continand Pell-amar substanta atomizata 100 mg (flacoane sau cutii cu 20 si 100 bucati); comprimate vaginale continand Pell-amar substanta atomizata 0,5 g si acid ascorbic 1,6 mg (cutie cu 6 buc. in folie ambutizata); unguent si gel continand extract de namol de Balta Alba 3,5%, respectiv 1% (tub cu 18 g); crema continand Pell-amar substanta atomizata 3 g, vitamina a acetat 600 000 u.i. si vitamina F 2 g/100 g (tub cu 20 g).

Actiune terapeutica

Se apreciaza ca prin continutul in substante organice, ezime si electroliti extractul de namol de Balta Alba are proprietati biotrofice, antiinflamatorii, vasodilatatoare, decontracturante, sedative.

Indicatii

Injectiile si comprimatele, unguentul si gelul sunt indicate in boala artrozica, afectiuni reumatice inflamatorii in stadiu neevolutiv, nevralgii, sechele posttraumatice, boli de piele - eczeme, psoriazis reumatoid (ca medicatie adjuvanta). Comprimatele vaginale sunt indicate in afectiuni inflamatorii vulvo-vaginale, uterine si anexiale, in dismenoree si dispareunie (ca medicatie adjuvanta). Crema este indicata ca adjuvant in tratamentul psoriazisului.

Doze si mod de administrare

Injectii intramusculare, un flacon zilnic, 20-30 de zile, reluand eventual dupa 2-6 luni (continutul flaconului se dizolva in 10 ml solutie salina izotona); infiltratii locale. Oral, cate 1-2 comprimate de 2-4 ori/zi (dupa mese). Intravaginal profund, cate 1-2 comprimate vaginale zilnic, timp de 12-16 zile. Unguentul sau gelul se aplica pe piele, de 2-3 ori/zi; crema se aplica local, de 2 ori/zi, masand leziunile psoriazice, apoi acoperind cu un pansament simplu protector.

Contraindicatii

Intoleranta; folosirea pe cale generala trebuie evitata in caz de infectii acute, tuberculoza evolutiva, boala canceroasa, insuficienta renala si hepatica severe.

Reactii adverse

Rareori exacerbarea trecatoare a durerilor, dupa 2-3 injectii; uneori tulburari digestive dupa administrarea orala; ocazional eritem si prurit local.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Ce afectiuni poate semnala gustul amar din gura?

    Generalitati Un gust amar in gura poate fi o reactie normala la consumul de alimente amare sau picante. Cu toate acestea, atunci cand gustul dureaza o perioada lunga de timp sau cand apare in mod neasteptat, poate indica o serie de probleme de sanatate. Gustul este...citeste mai mult

  • Cresterea si dezvoltarea nou-nascutilor

    Generalitati Care sunt tipurile de dezvoltare care au loc in prima luna de viata a copilului? Copiii poarta numele de nou-nascuti in prima lor luna de viata. Desi nou-nascutul petrece o mare perioada de timp dormind, modificari puternice au loc in cinci...citeste mai mult

  • Beneficii si contraindicatii ale drojdiei de bere

    Generalitati Drojdia de bere este un ingredient folosit la fabricarea berii si a painii. Este formata dintr-o ciuperca numita Saccharomyces cerevisiae. Gustul acestui ingredient este amar. Drojdia de bere este folosita ca un supliment nutritiv. Este o sursa...citeste mai mult

  • Tulburarile de gust si miros: simptome, cauze si tratament

    Generalitati Mirosul este deosebit de important pentru viata de zi cu zi, iar 80% din gust este legat de miros, astfel ca majoritatea pacientilor care reclama o pierdere sau o diminuare a gustului sufera, de fapt, de o pierdere a mirosului. Limba este organul pentru...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Pete vinete

    Buna ziua, Ocazional imi apar pete vinete pe maini si picioare iar marimea lor este considerabila. Nu cred ca ma lovesc fara sa-mi dau seama pentru ca nu ma dor. Isi schimba culoarea treptat devenind din ce in ce mai galbene pana trec. Este un semnal de alarma?

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter