Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Paralen plus

Publicat la data de: 12 Noiembrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Paralen plus

Compozitie
- Substantele active sunt: paracetamol, clorhidrat de pseudoefedrina si bromhidrat de dextrometorfan. Un comprimat filmat contine paracetamol 325 mg, clorhidrat de pseudoefedrina 30 mg si bromhidrat de dextrometorfan 15 mg.
- Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, povidona K 30, acid stearic, amidon pregelatinizat, croscarmeloza sodica si film-hipromeloza, macrogol 6000, talc, dioxid de titan (E 171), apa purificata, dimetil-siloxani, silicon, metileter de celuloza, acid sorbic, oxid de aluminio hidratat, indigotina (E 132), galben de chinolina (E 104).

Actiune terapeutica
Paralen Plus este o combinatie care contine trei substante active cu urmatoarele efecte :
- paracetamolul reduce febra si atenueaza durerea;
- pseudoefedrina atenueaza congestia mucoaselor nazale;
- dextrometorfanul reduce tusea prin activitatea directa la nivelul centrului tusei, efectul sau fiind rapid si persistent timp de 4-6 ore.
Paralen Plus este utilizat pentru tratamentul simptomatic al infectiilor de cai respiratorii insotite de febra, cefalee, congestie nazala/rinoree, tuse uscata iritativa la pacientii adulti.

Contraindicatii
Nu utilizati Paralen Plus
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la paracetamol, clorhidrat de pseudoefedrina, bromhidrat de dextrometorfan sau la oricare dintre celelalte componente ale Paralen Plus;
- daca aveti hipertensiune arteriala severa sau necontrolata prin tratament, boala coronariana grava sau tulburari de ritm cardiac;
- daca ati avut in trecut accident vascular cerebral;
- daca aveti astm bronsic si tusiti;
- daca aveti insuficienta respiratorie;
- daca aveti insuficienta hepatocelulara;
- daca aveti insuficienta renala severa;
- daca aveti diabet zaharat;
- daca aveti hipotiroidie;
- daca aveti glaucom cu unghi inchis;
- daca aveti sau ati avut epilepsie sau convulsii;
- daca alaptati sau sunteti gravida;
- daca aveti deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza;
- daca utilizati inhibitori de monoaminooxidaza (in administrarea concomitenta sau in termen de 14 zile de la retragerea acestora);
- la copii si adolescenti cu vârsta mai mica de 15 ani.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Administrarea Paralen Plus este contraindicata in timpul sarcinii si alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Paralen Plus are influenta mica sau moderata asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Conducatorii de vehicule si cei care folosesc utilaje trebuie avertizati asupra riscului de ameteli si somnolenta legat de utilizarea medicamentului.

Mod de administrare

Acest medicament este destinat numai adultilor si adolescentilor incepând cu vârsta de 15 ani. Paralen Plus se administreaza pe cale orala, doza fiind de 1-2 comprimate de 3 ori pe zi, pe durata simptomelor persistente, timp de cel putin 3 zile si cel mult 5 zile. Comprimatele filmate se inghit intregi, cu o cantitate mica de lichid.

Reactii adverse

Ca toate medicamentele, Paralen Plus poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Paralen Plus este de obicei bine tolerat. Apar rar oboseala, apatie, somnolenta sau insomnie, anxietate, ameteli, dureri de cap, tensiune si neliniste, greata, disconfort digestiv (varsaturi, diaree sau constipatie), eruptii pe piele. Foarte rar apar iregularitati ale activitatii cardiace, cresterea tensiunii arteriale, bronhospasm si scaderea numarului celulelor sanguine.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter