Panangin
Informatii prospect Panangin
Prezentare farmaceutica
Panangin se prezinta sub forma de comprimate filmate, aproape albe, usor lucioase, aproape fara miros, rotunde, convexe cu suprafata aspra pe alocuri. Cutie cu un flacon de polipropilena cu capac de polietilena, cu 50 comprimate filmate.
Indicatii
Medicatie ajutatoare in tratamentulanginei pectorale. Pentru controlul aritmiilor, in caz de infarct miocardic si in tratamentul starilor post-infarct. Pentru aritmiile cauzate de intoleranta la digitale sau in intoxicatia digitalica. aritmii: tahiaritmii, extrasistole ventriculare.
Compozitie
Fiecare fiola a 10 ml contine 0,400 g aspartat de magneziu anhidru (33,7 mg Mg++) si 0,452 g aspartat de potasiu anhidru (103,3 mg K+). Fiecare tableta filmata contine 0,140 g aspartat de magneziu anhidru (11,8 mg Mg++) si 0,158 g aspartat de potasiu anhidru (36,2 mg K+).
Celelalte componente sunt: Nucleu: Povidona K-30, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc, stearat de magneziu, amidon de porumb, amidon de cartof. Film: Macrogol 6000, dioxid de titan, Eudragit E, talc.
Actiune terapeutica
Panangin imbunatateste metabolismul celulei miocardice. El creste toleranta la digitalice si are si actiune antiaritmica.
Doze si mod de administrare
In cazul tulburarilor de circulatie coronariana, doza zilnica este de 3x2 tablete filmate sau 2 fiole/zi (continutul unei fiole se dilueaza cu 50-100 ml solutie de glucoza 5%) injectate lent, intravenos sau in perfuzie lenta continua. Profilactic: 3 tablete filmate pe zi. In cazul infarctului de miocard, se recomanda 2 fiole/zi, dimineata si seara (diluate cu 50-100 ml solutie de glucoza 5%), administrate picatura cu picatura, sub forma de perfuzie. Observatie: in perfuzie se poate adauga, daca este necesar, strofantina sau digitala.
Contraindicatii
Insuficienta renala acuta si cronica.
Interactiuni
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Tetracicline (anumite antibiotice) administrate oral, saruri de fier si florura de sodiu inhiba absorbtia Panangin. Trebuie sa treaca minim 3 ore intre ingestia acestor medicamente si administrarea de Panangin comprimate filmate. Administrarea concomitenta de diuretice care economisesc potasiul si/sau inhibitori ECA (medicamente pentru scaderea tensiunii arteriale) pot duce la un nivel ridicat de potasiu.
Sarcina si alaptare
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Nu exista date disponibile care sa sugereze ca acest preparat ar avea un efect nociv in aceste situatii.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Panangin comprimate filmate nu are nici o influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Reactii adverse
Ca toate medicamentele, Panangin comprimate filmate poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Ca urmare a ingestiei unor doze mai mari, frecventa scaunelor poate creste. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Conditii de pastrare
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. 3 Nu utilizati Panangin comprimate filmate dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe blister. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. A se pastra la temperaturi sub 25`C in ambalajul original. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Alergiile si aerul uscat din interior: Cum sa gestionezi disconfortul respirator
Sezonul rece vine cu o serie de provocari pentru sanatatea respiratorie, mai ales pentru persoanele sensibile la alergeni precum acarienii sau mucegaiul. O problema frecventa in aceasta perioada este aerul uscat din locuinte, cauzat de sursele de incalzire artificiala,...citeste mai mult
-
Nodulii tiroidieni: cauze, diagnostic si tratament detaliat
Nodulii tiroidieni sunt formatiuni anormale care apar in glanda tiroida, o structura mica situata la baza gatului, responsabila de producerea hormonilor tiroidieni. Acesti hormoni regleaza metabolismul, temperatura corporala, ritmul cardiac si multe alte functii esentiale...citeste mai mult
-
Premiera nationala: echipa Spitalului MedLife Polisano Sibiu a efectuat cu succes prima mastectomie bilaterala robotica cu sistemul daVinci
Grupul MedLife anunta o premiera medicala nationala, prin realizarea primei interventii din Romania de mastectomie bilaterala asistata robotic, efectuata cu succes la Spitalul MedLife Polisano Sibiu. Procedura inovatoare deschide noi perspective in chirurgia mamara din...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
Diagnostic
in urma unei ecografii pe artere,am urmatorul rezultat,artera branhiala stanga; -i.p.-3.3 -i.r.-1.1 -diametrul vasului;-3mm -debit-45ml/min artera branhiala dreapta; -i.p,-4.2 -i.r,-1 diametrul...
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter