Panadol, comprimate
Informatii prospect Panadol, comprimate
Indicatii
Panadol calmeaza rapid si eficient durerile de cap, migrenele, durerile de spate, durerile de dinti, durerile reumatice si musculare, durerile menstruale. Panadol inlatura disconfortul din raceli si gripe, durerile de gat si scade febra.
Doze si mod de administrare
Adulti: se recomanda 2 comprimate de 1-4 ori pe zi. Administrarea nu se repeta la un interval mai mic de 4 ore. A nu se depasi 8 comprimate in 24 de ore. Copii (intre 6 si 12 ani): se recomanda 1/2 comprimat pana la 1 comprimat de 1-4 ori pe zi. A nu se administra mai mult de 4 comprimate in 24 de ore. A nu se administra copiilor mai mult de 3 zile fara avizul medicului. A nu se administra copiilor sub varsta de 6 ani fara avizul medicului. Daca simptomele persista, consultati medicul. A nu se depasi doza stabilita. In cazul depasirii dozei recomandate, consultati imediat medicul, chiar daca nu va simtiti rau.
Compozitie
Fiecare comprimat contine paracetamol 500 mg. Ambalaj cu 12 comprimate.
Actiune terapeutica
panadol contine paracetamol compus cu actiune analgezica (combate durerea) si antipiretica (reduce febra). panadol nu irita stomacul. Comprimatele au forma alungita, fiind usor de inghitit.
Contraindicatii
A nu se administra concomitent cu alte produse care contin paracetamol. Daca sunteti alergic la paracetamol, nu luati Panadol.
Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament inclusiv Panadol 1 g. Panadol se poate administra in timpul sarcinii sau al alaptarii in doze terapeutice dar, ca pentru orice alt medicament, solicitati mai intai sfatul medicului.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Paracetamolul nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Masuri de precautie
In cazul unor afectiuni renale sau hepatice grave sau in cazul administrarii altor medicamente (metoclopramid, domperidon, colestiramina) consultati medicul inainte de a lua Panadol. in cazul unui tratament cu anticoagulante, daca aveti nevoie sa luati zilnic un analgezic pe o perioada indelungata, puteti sa luati in mod ocazional paracetamol. Daca sunteti insarcinata, consultati medicul inainte de a lua Panadol.
Reactii adverse
Efectele secundare ale paracetamolului sunt rare. Pot sa apara reactii alergice, de exemplu eruptii cutanate. Consultati medicul in cazul oricaror efecte nedorite.
Pastrare
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. Nu utilizati Panadol 1 g dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj (dupa EXP.). Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. A se pastra la temperaturi sub 25`C, in ambalajul original. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.
Cum arata Panadol 1 g si continutul ambalajului
Panadol 1 g se prezinta sub forma de comprimate filmate de culoare alba, in forma de capsula, cu margini plane, cu sant median pe ambele fete, marcate cu “PAN 1G” pe una din fete. Sunt disponibile : Cutie cu un blister din Al/PVC a 10 comprimate filmate Flacon din PEiD a 20 comprimate filmate Flacon din PEiD a 100 comprimate filmate
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata GlaxoSmithKline Consumer Healthcare GlaxoSmithKline Export Ltd., Brentford TW8 9 GS, Marea Britanie Producator GlaxoSmithKline Ltd., Knockbrack, Dungarvan Co. Waterford, Irlanda
Acest prospect a fost aprobat in Ianuarie 2011
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Sindromul Piriformis
Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult
-
Metronidazolul si sarcina
Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult
-
Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere
Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult
-
Stenoza spinala cervicala
Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
Panadol-Coldrex --- Fac acelasi lucru?
Buna ziua. Ma intrebam daca Panadolul si Coldrexul fac cam acelasi lucru, deci nu este recomandat sa fie luate impreuna. Dar Eurespal+ACC? Multumesc!
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter