Paclitaxel, concentratie pentru solutie perfuzabila
Informatii prospect Paclitaxel, concentratie pentru solutie perfuzabila
Forma de prezentare:
Concentratie pentru solutie perfuzabila 6 mg/ml; cutie x 1 flacon x 5, 16,7 sau 50 ml
Indicatii:
Cancer pulmonar non-microcelular (cu celule „non small“ NSCLC). cancer ovarian. Cancer mamar. Sarcom Kaposi la pacientii cu sindrom de imunodeficienta.
Doze si administrare:
Premedicatie: dexametazona 20 mg oral (sau echivalentul) cu 12 si 6 ore inainte de paclitaxel, difenhidramina 50 mg intravenos cu 30-60 min inainte si cimetidina (300 mg) sau ranitidina (50 mg) intravenos cu 30-60 min inainte. Tratamentul de prima linie al cancerului ovarian: 135 mg/m2, in perfuzie 24 h, urmat de cisplatin 75 mg/m2, la a treia saptamana tratament de linia a doua al cancerului ovarian si mamar: 175 mg/m2 in perfuzie 3 h la un interval de 3 saptamana tratamentul de prima linie al NSCLC: 175 mg/m2 in perfuzie de 3 h, urmata de un compus de platina, la un interval de 3 saptamana tratamentul sarcomului Kaposi la pacientii cu sindrom de imunodeficienta: 135 mg/m2 in perfuzie de 3 h la un interval de 3 saptamana sau 100 mg/m2 in perfuzie de 3 h la interval de 2 saptamani.
Contraindicatii:
Reactii de hipersensibilitate severa la paclitaxel. neutropenie, sub 1500/mm3 (sub 1000/mm3 la pacientii cu sarcom kaposi). Sarcina si alaptare.
Atentionari:
Administrarea sub supraveghere medicala, cu trusa antisoc la indemana. In cazul reactiilor grave de hipersensibilitate, se va intrerupe imediat perfuzia si se va incepe tratamentul simptomatic. Examene hematologice frecvente; nu se administreaza daca neutrofilele < 1500/mm3 si trombocitele sub 100000/mm3. In caz de neutropenie severa sau neuropatie periferica severa dozele se reduc cu 20%.
Reactii adverse:
Neutropenie severa cel putin 7 zile, infectii oportuniste. trombocitopenie. Anemie. Reactii de hipersensibilitate severa cu posibila evolutie letala. Modificari ale ecg. hipertensiune arteriala, manifestari trombotice severe, hta asociata cu soc septic, cardiomiopatie si tahicardie asociate cu febra. crize epileptice, encefalopatie, tulburari de vedere, neuropatie vegetativa si motorie cu ileus paralitic. Alopecie. Greata, varsaturi, diaree si mucozite, obstructie intenstinala, perforatii si tromboza mezenterica. cresteri marcante ale AST, fosfatazei alcaline sau bilirubinei. Necroza si encefalopatie hepatica. Crestere reversibila a creatininei serice. Reactii locale - edem, durere, eritem si induratie; ocazional, extravazarea poate duce la celulita.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Remedii de ajutor pentru drenajul sinusurilor
Ce sunt sinusurile? Sinusurile sunt cavitati cu aer, captusite de o mucoasa care are rolul de a produce mucus pentru protectia cailor respiratorii si eliminarea substantelor nedorite sau a prafului. Ele au rol si in limbajul articulat, fiind ca o cutie de...citeste mai mult
-
Diferenta dintre radioterapie si chimioterapie
Tratamente impotriva cancerului Un diagnostic de cancer poate fi coplesitor si este, cu siguranta, un factor ce schimba stilul de viata a pacientului. Totusi, exista optiuni de tratament ce lupta impotriva celulelor tumorale, pentru a le preveni cresterea si...citeste mai mult
-
Peritonita bacteriana spontana
Ce sunt peritonitele Peritonitele sunt inflamatii difuze ale peritoneului (seroasa care acopera viscerele si peretele abdominal). Etiopatogenia lor este foarte diversa, aceasta fiind si un important criteriu de clasificare. Peritonitele bacteriene spontane sunt...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
Tratamentul cu afinitor (everolimus)
Mama mea- 69 de ani- are multiple metastaze (osoase si de organe interne) in urma unui cancer mamar din 2005. Ultima metastaza aparuta este la glandele suprarenale ca urmare a faptului ca tratamentul cu paclitaxel si avastin nu a dat rezultate. Am incercat si cu capsule de capecitabina, dar nu...
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter