Oxazepam, comprimate
Informatii prospect Oxazepam, comprimate
Compozitie
Prezentare farmaceutica: comprimate continand oxazepam 10 mg.
Actiune terapeutica
Tranchilizant, miorelaxant si anticonvulsivant benzodiazepinic, cu efect rapid si de relativ scurta durata.
Indicatii
Stari de anxietate, tensiune, agitatie, iritabilitate, insomnie de natura nevrotica, psihovegetativa, psihosomatica, asociate depresiei, la batrani, in cadrul sindromului de abstinenta al alcoolicilor; este de ales la batrani si hepatici (bine suportat).
Contraindicatii
Alergie la oxazepam si alte benzodiazepine, sarcina, copii sub 6 ani, stari comatoase, colaps, insuficienta pulmonara acuta, deprimare respiratorie, miastenie grava; prudenta la soferi si la cei cu alte profesiuni care solicita in mod deosebit atentia; se vor evita bauturile alcoolice, prudenta la asocierea altor deprimante centrale (potentare).
Doze si mod de administrare
Obisnuit, cate un comprimat dimineata, la pranz si 2 comprimate seara (la nevoie, doze mai mari - pana la 3 comprimate de 3-4 ori/zi); la batrani 1-3 comprimate/zi.
Supradozaj
Nu este grava daca nu este asociata cu administrarea altor deprimante ale SNC (inclusiv alcool). Tratamentul este simptomatic, suportiv general: lavaj gastric, asigurarea permeabilitatii cailor aeriene.
Reactii adverse
Somnolenta, anorexie, diminuarea libidoului, tulburari de menstruatie; rareori ameteli, cefalee, hipotensiune (mai frecvent la batrani), oboseala, stari de agitatie (la unii bolnavi psihotici), tulburari neurologice, greata, edeme, eruptii cutanate alergice, leucopenie, disfunctie hepatica; tratamentul indelungat cu doze mari poate determina dependenta.
Sarcina si alaptare
Nu se administreaza in sarcina si alaptare.
Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini
Se evita administrarea Oxazepam la conducatorii auto si la persoanele cu profesii ce impun performante psihomotorii riguroase.
Interactiuni medicamentoase
Se evita asocierea cu alcool, deprimante centrale (derivati morfinici - analgezice si antitusive - , barbiturice, antihistaminice H1, sedative, alte tranchilizante, neuroleptice, clonidina, cisaprid deoarece aceste medicamente potenteaza efectul Oxazepam.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Sindromul Piriformis
Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult
-
Metronidazolul si sarcina
Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult
-
Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere
Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult
-
Stenoza spinala cervicala
Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
Anxietate
Buna ziua. Cat timp poate sa dureze o stare de anxietate ? Dupa un tratament poate reveni in timp ? Se trateaza ? Va multumesc .
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter