Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Otocalm, picaturi auriculare, solutie

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Otocalm, picaturi auriculare, solutie

Ce este Otocalm si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Otocalm este utilizat pentru tratamentul simptomatic local al durerii de la nivelul urechii medii, la pacienti cu timpanul intact, in:

  • otite acute medii congestive;
  • otite virale flictenulare;
  • otite barotraumatice.

Otocalm este utilizat in infectiile otice si ca adjuvant la tratamentul sistemic cu antibiotice.

Mod de administrare

Pentru a evita senzatia neplacuta produsa de introducerea solutiei reci in ureche, se recomanda aducerea flaconului la temperatura corpului inaintea administrarii picaturilor.

Doza recomandata este de 2-4 picaturi Otocalm, instilate de 2-3 ori pe zi in urechea dureroasa, permitand solutiei sa se scurga de-a lungul canalului auricular, pana la ameliorarea durerii sau conform recomandarii medicului.

Supradozaj
Nu au fost raportate fenomene de toxicitate prin supradozare in urma aplicatiilor locale de Otocalm

Atentionari si precautii

Contraindicatii

  • hipersensibilitate la fenazona, clorobutanol hemihidrat sau la oricare dintre excipientii produsului;
  • perforatiile membranei timpanice sunt considerate contraindicatii generale pentru aplicatiile topice in canalul auricular.

Precautii

Inaintea administrarii produsului, asigurati-va ca timpanul este intact. Administrarea auriculara la pacientii cu timpanul perforat poate provoca reactii adverse la nivelul structurilor urechii medii. Daca apar iritatii sau sensibilizari se intrerupe administrarea.

Excipientul acid benzoic poate determina iritatii usoare ale pielii sau ale mucoaselor. Daca simptomatologia nu se amelioreaza, se impune reevaluarea conduitei terapeutice.

Sarcina si alaptarea

Nu au fost realizate studii experimentale la animal. Nu se cunoaste, de asemenea, daca medicamentul se elimina in secretia lactata. Totusi, deoarece absorbtia sistemica la pacientele cu timpanul intact este putin probabila, administrarea produsului este permisa in timpul sarcinii si alaptarii, in conditiile utilizarii conform recomandarilor de mai sus.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Otocalm nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Reactii adverse posibile

  • Au fost semnalate cazuri rare de reactii locale de tip alergic, iritatii sau hiperemie la nivelul conductului auditiv.
  • Excipientul acid benzoic poate determina iritatii usoare ale pielii sau ale mucoaselor.

Cum se pastreaza Otocalm

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu necesita conditii speciale de pastrare.

Informatii suplimentare

Compozitie
Otocalm – picaturi auriculare, solutie
100 ml picaturi auriculare solutie contin 6,25 g fenazona, 1,50 g clorobutanol hemihidrat si excipienti: acid benzoic, benzoat de sodiu, metabisulfit de sodiu, glicerina.
Grupa farmacoterapeutica: preparate auriculare, combinatii, analgezice si anestezice.

Ambalaj
Cutie cu un flacon din polietilena de joasa densitate, transparent, cu aplicator pentru picurare din polietilena de joasa densitate. Flaconul este prevazut cu capac filetat din polietilena de inalta densitate, de culoare rosie. Flaconul contine 10 ml de picaturi auriculare, solutie.

Producator
PHARCO IMPEX ’93 SRL,
Str. Coriolan Marcius nr. 23, sector 5, Bucuresti, Romania

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Nu ignora durerea de urechi. Boli grave pe care le poate ascunde

    Multe persoane au tendinta sa neglijeze ingrijirea urechilor, atat timp cat nu le produce disconfort, iar auzul nu prezinta tulburari. Pe de alta parte, durerea de urechi nu trebuie ignorata, deoarece poate indica, pe langa o inflamatie sau infectie a urechii, si...citeste mai mult

  • Prematurul - o fiinta extrem de fragila

    Generalitati Prematurul este o fiinta extrem de fragila ale carui organe si sisteme sunt extrem de imature si care trebuie ajutat sa supravietuiasca in mediul extrauterin - un mediu cel putin neprietenos daca este sa il comparam cu uterul matern. Plamanul este...citeste mai mult

  • Congestia nazala

    Generalitati Congestia nazala sau nasul infundat apare atunci cand tesuturile nazale si vasele de sange sunt umflate in exces cu fluid. Cel mai adesea, poate fi cauzata de gripa, raceala, alergia la praf, polen, par de animale de companie sau ca raspuns la iritanti,...citeste mai mult

  • Teste alergologice

    Generalitati Testele alergologice constau in realizarea de teste cutanate sau sanguine pentru a determina care substanta sau alergen este incriminat in declansarea reactiilor alergice. Testele cutanate sunt de obicei realizate deoarece sunt rapide, exacte si, in...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter