Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Osteogenon, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Osteogenon, comprimate

Compozitie
Substanta activa: complex osseina-hidroxiapatita (COH). 1 comprimat acoperit cu pelicula contine 830 mg de COH care provine din femur si humerus de la viteii speciei bovine bos taurus, corespunzand la: 75 mg peptide/proteine necolagenoase (fara colagen) si 216 mg colagen (care corespunde la aproximativ 291 mg de oseina); 178 mg de calciu si 82 mg fosfor (care corespunde la aproximativ 444 mg de hidroxiapatita); Excip. pro compr. obduct.

Actiune terapeutica
Osteogenon contine componente ale matricei organice ale osului precum si hidroxiapatita microcristalina in proportiile lor fiziologice. O actiune de reglare a metabolismului sistemului osos a putut fi demonstrata in vitro. Experimentul pe animal a permis punerea in evidenta a activitatii de remodelare osoasa. Din punct de vedere clinic, utilizarea calciului (mineralizarea osului) este mult mai ridicata decat in cazul unei singure administrari de saruri de calciu.
Farmacocinetica: cu privire la farmacocinetica nu au fost disponibile date experimentale.

Indicatii
Osteoporoza de diverse orgini. Preparatul poate fi de asemenea utilizat pentru a regla bilantul fosfo-calcic in cursul sarcinii si al alaptarii ca si tratamentul completentar al vindecarii fracturilor.

Doze si mod de adminsitrare
Osteoporoza: 2x/zi 2-4 comprimate acoperite cu pelicula, dupa indicatiile medicului. Alte indicatii: 1-2 comprimate acoperite cu pelicula pe zi. Osteogenon poate fi inghitit cu putin lichid.

Contraindicatii
Hipercalcemie si hipercalciurie severa.

Masuri de precautie
Medicul va aprecia posologia pacientilor care prezinta tendinta de a forma calculi pe caile urinare. A se evita utilizarea prelungita si de posologii ridicate la pacientii care prezinta tulburari renale.
Sarcina si alaptare: categoria de sarcina A. Studii controlate la femei n-au demonstrat risc pentru fetus in cursul primului trimestru de gestatie; nu exista evidenta care sa sugereze un risc in cursul trimestrelor ulterioare iar posibilitatea unui prejudiciu fetal pare putin verosimila.
Interactiuni: resorbtia fierului si tetraciclinelor este diminuata de administrarea simultana cu Osteogenon prin formarea de chelati dificili a se resorbi. Este recomandat, in astfel de cazuri, sa se administreze Osteogenon dupa aproximativ 4 ore de la administrarea prizei primului preparat.
Supradozare: nu exista pericol de supradozare prin utilizarea in clinica a acestui produs.
Observatii: Osteogenon nu contine decat urme de NaCl si convine foarte bine pacientilor hipertensivi care pot face un tratament de lunga durata.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Stenoza spinala cervicala

    Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter