Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Osigraft , pulbere

Publicat la data de: 18 Martie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Osigraft , pulbere

Compozitie
Osigraft este o pulbere pentru suspensie pentru implantare. Contine substanta activa numita eptotermin alfa.

Indicatii
Osigraft se utilizeaza pentru tratarea fracturilor de tibie (fluierul piciorului) care nu s-au vindecat in minim noua luni de la fracturare. Se utilizeaza la pacientii cu esec anterior de autogrefa (o grefa osoasa prelevata din propriul tesut osos, de obicei din sold) sau la pacientii pentru care utilizarea autogrefei nu este posibila. Se utilizeaza la pacientii cu schelet matur (care au incetat sa mai creasca). Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Administrare
Osigraft trebuie sa fie utilizat de un chirurg cu calificare corespunzatoare. Osigraft se amesteca cu 2-3 ml de solutie de clorura de sodiu, imediat inaintea utilizarii, pentru a obtine o suspensie de consistenta nisipului umed. Amestecul se aplica de catre medicul chirurg direct pe locul fracturii, in contact cu terminatiile osului fracturat pregatite anterior. Ulterior, tesuturile moi care inconjoara defectul osos, precum muschii si pielea, se inchid in jurul implantului. in general, un flacon este suficient, dar daca este nevoie, se mai poate utiliza inca un flacon.

Actiune terapeutica
Substanta activa continuta de Osigraft, eptotermin alfa, actioneaza asupra structurii osoase. Ea este o copie a unei proteine numite proteina 1 osteogenica, cunoscuta si ca proteina – 7 osoasa morfogenetica (BMP-7) care este produsa in mod natural de organismul uman si care induce formarea de tesut osos nou. In momentul implantarii, eptotermin alfa stimuleaza formarea de tesut osos nou, ajutand la vindecarea osului fracturat. Eptotermin alfa este produsa printr-o metoda cunoscuta sub numele de „tehnologia adn recombinant”: este obtinuta din celule care au primit o gena (adn), care le face capabile sa produca aceasta substanta. Substituentul eptotermin alfa actioneaza in mod similar cu BMP-7 produsa in mod natural.

Contraindicatii
Osigraft nu trebuie administrat persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la eptotermin alfa sau la colagen. De asemenea, Osigraft nu trebuie administrat urmatoarelor grupuri de pacienti: - pacienti cu imaturitate a scheletului (in crestere), - pacienti cu o boala autoimuna (caz in care sistemul imunitar ataca parti ale organismului), - pacienti cu infectie activa la locul interventiei chirurgicale sau alta infectie grava, - pacienti cu acoperire cutanata sau vascularizatie insuficienta la locul fracturii, - pacienti la care fractura se datoreaza prezentei unei boli (precum bolile osoase metabolice sau tumorile), - pacienti care au o tumora in vecinatatea fracturii, - pacienti carora li se administreaza chimioterapie, radioterapie sau terapie imunosupresoare.

Reactii adverse
Cele mai frecvente reactii adverse ale tratamentului cu Osigraft (observate la 1-10 pacienti din 100) sunt eritemul (inrosirea), sensibilitatea, tumefierea la locul de implantare, precum si osificarea heterotopica (formarea oaselor in zone anormale) sau miozita osificanta (formarea anormala a tesutului osos in muschi). Pentru lista completa a tuturor reactiilor adverse care au fost raportate in cadrul tratamentului cu Osigraft, a se consulta prospectul.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter