Optisulin
Informatii prospect Optisulin
Compozitie
Optisulin este o solutie injectabila limpede care contine substanta activa insulina glargin. Este distribuit in flacoane, cartuse si stilouri injectoare preumplute de unica folosinta (OptiSet si SoloStar).
Indicatii
Optisulin se utilizeaza pentru tratarea adultilor, adolescentilor si copiilor in varsta de sase ani sau peste cu diabet zaharat, la care este necesara administrarea de insulina. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.
Administrare
Optisulin se administreaza prin injectie subcutanata in peretele abdominal (burta), coapsa sau regiunea deltoida (umar). Locul injectarii trebuie schimbat la fiecare administrare pentru a se evita modificarile cutanate (cum ar fi ingrosarea pielii) care pot determina o eficienta mai mica a insulinei decat cea asteptata. glicemia pacientului (nivelul de zahar in sange) trebuie verificata cu regularitate pentru a identifica doza minima eficace. Optisulin se administreaza o data pe zi, la orice ora, cu conditia ca administrarea sa fie facuta la aceeasi ora in fiecare zi. La copiii se administreaza seara. Optisulin se poate utiliza, de asemenea, in asociere cu medicamente antidiabetice orale, la pacientii cu diabet zaharat non-insulino-dependent (diabet zaharat de tip 2).
Actiune terapeutica
Diabetul este o boala in care organismul nu produce suficienta insulina pentru a controla nivelul de glucoza din sange. Optisulin este o insulina de substitutie foarte asemanatoare cu insulina produsa de organism. Substanta activa continuta de Optisulin, insulina glargin, este produsa prin metoda cunoscuta sub denumirea de „tehnologia ADN-ului recombinant”: aceasta este produsa de o bacterie care a primit o gena (ADN), care o face capabila sa produca insulina glargin. Insulina glargin este foarte putin diferita de insulina umana. Diferenta consta in absorbtia mai lenta si mai regulata in organism dupa injectare si in durata mai lunga de actiune. Insulina de substitutie actioneaza in acelasi mod ca insulina produsa in mod natural si ajuta glucoza sa patrunda din sange in celule. Prin controlarea concentratiei de glucoza din sange, se reduc simptomele si complicatiile diabetului.
Contraindicatii
Optisulin nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la insulina glargin sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. De asemenea, poate fi necesara ajustarea dozelor de Optisulin atunci cand se administreaza impreuna cu anumite medicamente care pot afecta nivelul glucozei din sange. Lista completa este disponibila in prospect.
Reactii adverse
Cel mai frecvent efect secundar asociat cu Optisulin (observat la mai mult de 1 din 10 pacienti) este hipoglicemia (nivel scazut al glucozei din sange). Reactiile la locul de injectare (inrosirea, durerea, mancarimea si inflamatia) au fost observate mai frecvent la copii decat la adulti. Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Optisulin, a se consulta prospectul.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Gripa: Ghid complet pentru preventie, diagnostic si tratament
Gripa este o boala infectioasa acuta cauzata de virusurile gripale apartinand familiei Orthomyxoviridae. Exista trei tipuri principale de virusuri gripale care infecteaza oameniiciteste mai mult
-
Mezoteliomul cat de rar este si cum il tratam
Mezoteliomul reprezinta cancerul care are originea in celulele mezoteliale, care alcatuiesc seroasele organismului (pleura, peritoneu, pericard, tunica vaginala testiculului). Acestea tapeteaza diverse organe astfel: pleura pentru plaman, peritoneul pentru organele...citeste mai mult
-
Sarbatori fericite si sanatoase: Cum sa mentii echilibrul intre distractie si sanatate in perioada festiva
Sarbatorile de iarna sunt un moment al anului plin de bucurie, reuniuni cu familia si prietenii, dar si de multe tentatii culinare si activitati care pot afecta sanatatea daca nu sunt gestionate corect. In timp ce ne bucuram de traditiile si obiceiurile specifice acestei...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter