Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Oftalmoherpin

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Oftalmoherpin

Compozitie
Produsul contine antigene solubile purificate - Vaccinia; contine si induce interferon. Oftalmoherpinul se prezinta in flacoane tip penicilina sau fiole de 2 ml continand 0,5 ml produs liofilizat, insotite de solventul respectiv. Continutul flaconului (fiolei) are aspectul unei pastile albe, alb-galbuie.

Actiune terapeutica
Produsul Oftalmoherpin inhiba multiplicarea si difuzarea virusului herpetic la nivelul tesuturilor oculare, contribuind la refacerea tesutului lezat, prin mecanisme complexe de stimulare a factorilor de aparare naturala a organismului. La aceasta contribuie si interferonul continut in produs si indus de acesta.

Indicatii
In tratamentul local al herpesului ocular, asociat cu administrarea pe cale parenterala a produsului Antiherpin.

Doze si mod de administrare
Produsul liofilizat continut in flacon (fiola) se reconstituie cu solventul care insoteste fiecare flacon (fiola) de produs. Se administreaza prin instilatii oculare (1-2 picaturi), de 5-6 ori pe zi, pana la ameliorarea simptomelor, controlandu-se periodic evolutia bolii de catre medicul specialist. Tratamentul local va fi asociat cu tratamentul parenteral cu Antiherpin. Administrarea Oftalmoherpinului nu produce reactii adverse; este bine tolerat de organism. 

Contraindicatii
Administrarea concomitenta a preparatelor cortizonice diminueaza eficacitatea produsului.
Conditii de pastrare: La 4C si adapost de lumina. Termen de valabilitate: 1 an in conditiile de conservare de mai sus, 3 ani la -20C. Dupa reconstituire, produsul poate fi folosit timp de 30 zile pastrat la +4C.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter