Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Noristerat, fiole

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Noristerat, fiole

Compozitie
Fiole a 1 ml continand 200 mg noretisteronenat in solutie uleioasa (seringa cu 1 ml solutie injectabila).

Actiune terapeutica
Contraceptiv, prin modificarea mucusului din colul uterin si prin inhibarea maturatiei ovulului.

Indicatii
Contraceptie de lunga durata (2-3 luni), numai pentru femei care nu suporta contraceptive orale.

Doze si mod de administrare
Prima injectare se va efectua in decursul primelor 5 zile ale unui ciclu. Urmatoarele 3 injectii se fac indiferent de ciclu, la intervale de 8 saptamani. Apoi se face injectia la 12 saptamani (84 de zile). Injectia urmatoare se va face numai atunci cand in decursul ultimelor 10 saptamani a aparut o menstruatie. Solutia uleioasa se injecteaza incet, intramuscular profund.

Contraindicatii
Sarcina, tromboze, tromboembolii, hipertensiune arteriala, afectiuni hepatice acute si cronice grave cu sau fara icter (ciroza biliara primara), tumori hepatice in antecedente sau existente; cancer mamar sau uterin (si posttratament), diabet zaharat grav cu modificari vasculare, tulburari in metabolismul lipidelor; sindrom Dubin-Johnson si sindrom Rotar, icter, prurit sau herpes in sarcini anterioare, otoscleroza; 12 saptamani inaintea unor operatii planificate.

Masuri de precautie
Lactatie (primele 6 saptamani), dupa sarcina extrauterina, daca exista numai o trompa, porfirie, toate formele de insuficienta hepatica, tromboembolii in anamneza (congestie cerebrala, infarct cardiac); in drepanocitoza se face initial un control hematologic amanuntit, apoi controale lunare.
Nu se va repeta injectarea in caz de: aparitia migrenei, tulburari vizuale si auditive, semne de tromboza, prurit generalizat, inmultirea crizelor epileptice, cresterea pronuntata a tensiunii arteriale, depresii, alterarea functiilor hepatice, suspiciune de sarcina.

Reactii adverse
Amenoree, cefalee, nervozitate, ameteli, depresie, acnee, greturi, reactii alergice, crestere ponderala. In caz de hemoragii prelungite, se administreaza un preparat progestagen-estrogen (de ex. Prosiston), timp de 10 zile. Creste riscul unor tromboembolii, indeosebi la fumatoare.interactiuni cu alte medicamente: actiunea contraceptiva este influentata de catre barbiturice, rifampicina, ampicilina, antiepileptice (barbexaclon, carbamazepina, fenitoin, primidon).

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Crioprezervarea – Fertilizarea in vitro

    Definitie Crioprezervarea embrionilor (procesul de inghetare, stocare si dezghetare al embrionilor) poate creste rata nasterii, permitand embrionilor in exces ce nu sunt folositi pentru transferul embrionar actual, sa fie stocati pentru a fi utilizati in viitor....citeste mai mult

  • Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007

    Ordin nr. 1069 din 19/06/2007 pentru aprobarea Normelor privind suplimentele alimentare Avand in vedere prevederile ARTICOLUL 20 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea productiei, circulatiei si comercializarii alimentelor,...citeste mai mult

  • Betablocante adrenergice

    Descriere De la introducerea beta-blocantelorin practica terapeutica curenta, utilizarea lor s-a extins cuprinzandnoi indicatii terapeutice, alaturi de utilizarea lor ca: - antiaritmice, - antianginoase, - antihipertensive, - cardiomiopatia hipertensiva,...citeste mai mult

  • Vaccinarea antigripala

    Ce trebuie sa stim despre vaccinarea antigripala Vaccinarea sau imunizarea activa este o metoda de profilaxie impotriva bolilor infectioase. Vaccinul este un preparat care are in compozitie antigene virale sau microbiene (inactivate sau vii atenuate), care odata...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter