Noratrinal fiole
Informatii prospect Noratrinal fiole
Levarterenol
Indicatii
Colaps chirurghical si traumatic, colaps prin hemoragie, infarct de miocard, rahianestezie, simpatoplegie, feocromocitomectomie, soc anafilactic, colaps in infectii grave, colaps toxic si posttransfuzional; este util cand presiunea arteriala este mult scazuta si in insuficienta circulatorie acuta de tip aton - socul neurogen. Local, pentru prelungirea actiunii anestezicelor locale, pentru decongestionarea mucoaselor, pentru combaterea sangerarii capilare.
Reactii adverse
Rareori anxietate, cefalee, dispnee, palpitatii, brahicardie; supradozarea provoaca hipertensiune marcata, fotofobie, durere retrosternala si faringiana, sudoratie, voma; pericol de accidente cerebro-vasculare in ateroscleroza avansata. Uneori hipotensiune la oprirea brusca a perfuziei prelungite. Poate fi cauza de ischemie la locul injectarii (se fac infiltratii locale cu solutie salina izotona, eventual cu tolazolina).
Contraindicatii
Extrasistole polimorfe, extrasistole in salve, hiperexcitabilitate miocardica; prudenta la hipertiroidieni (mai sensibili la simpatomimetice) si in ateroscleroza avansata; nu se foloseste in cursul sarcinii. Nu se asociaza cu halotan, ciclopropan, chinidina, digitalice (risc mare de aritmii grave); prudenta la bolnavii sub tratament diuretic intensiv si in alte situatii care pot fi cauza de hipokaliemie (risc crescut de aritmii). Simpatomimeticele figureaza pe lista substantelor dopante (interzise la sportivi).
Actiune
Vasoconstrictor si hipertensiv prin actiune simpatomimetica directa (stimulare ²1-adrenergica); efectul este de scurta durata.
Mod de administrare
Perfuzie in vene mari cu o solutie continand 4 mg norepinefrina baza/1 000 ml solutie izotona glucozata sau salina; se introduc 10-20 picaturi/minut (2-4 µg), sub controlul presiunii arteriale. Aplicatii locale in solutie 1/5 000 pentru oprirea hemoragiilor capilare; in solutie 1/100 000-1/50 000 asociat anestezicelor locale vasodilatatoare - lidocaina etc. (in infiltratii).
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Crioprezervarea – Fertilizarea in vitro
Definitie Crioprezervarea embrionilor (procesul de inghetare, stocare si dezghetare al embrionilor) poate creste rata nasterii, permitand embrionilor in exces ce nu sunt folositi pentru transferul embrionar actual, sa fie stocati pentru a fi utilizati in viitor....citeste mai mult
-
Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007
Ordin nr. 1069 din 19/06/2007 pentru aprobarea Normelor privind suplimentele alimentare Avand in vedere prevederile ARTICOLUL 20 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea productiei, circulatiei si comercializarii alimentelor,...citeste mai mult
-
Betablocante adrenergice
Descriere De la introducerea beta-blocantelorin practica terapeutica curenta, utilizarea lor s-a extins cuprinzandnoi indicatii terapeutice, alaturi de utilizarea lor ca: - antiaritmice, - antianginoase, - antihipertensive, - cardiomiopatia hipertensiva,...citeste mai mult
-
Vaccinarea antigripala
Ce trebuie sa stim despre vaccinarea antigripala Vaccinarea sau imunizarea activa este o metoda de profilaxie impotriva bolilor infectioase. Vaccinul este un preparat care are in compozitie antigene virale sau microbiene (inactivate sau vii atenuate), care odata...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter