Nocertone, comprimate
Informatii prospect Nocertone, comprimate
Compozitie
Comprimate cu oxetoronum
Actiune terapeutica
Oxetoron difera de preparatele antimigrenoase clasice, prin structura chimica si profil farmacologic: actiune antihistaminica H1 cu proprietati antiserotoninice; efecte antalgice si antiemetice.
Farmacocinetica: dupa administrare orala, oxetoron este absorbit rapid. Concentratia plasmatica maxima apare dupa 90 - 120 minute. Este metabolizat rapid. Timpul de injumatatire este aproximativ 8 ore. Se elimina prin urina si fecale.
Indicatii
Tratament profilactic al migrenei si cefaleei vasomotorii. Nocertone nu are efect in accesele migrenoase constituite, dar poate fi asociat cu medicamente antimigrenoase utilizate in tratamentul crizei. Acest medicament se va administra numai in situatii justificate, cum ar fi pacienti cu mai mult de 2 crize pe luna, sau mai putin frecvente, dar mai severe.
Doze si mod de administrare
adulti: doza uzuala este de 2 comprimate pe zi. In cazuri mai severe, doza poate fi marita la 3 comprimate pe zi. In tratamentul de intretinere: 1 comprimat sau 1 comprimat si jumatate pe zi poate fi suficient. Comprimatele vor fi luate, de preferinta, dupa masa de seara sau la culcare. Pentru reducerea numarului si severitatii atacurilor migrenoase, comprimatele de Nocertone vor fi luate zilnic, in mod regulat, timp de mai multe luni.
Interactiuni medicamentoase: Nocertone potenteaza efectul alcoolului, de aceea nu se recomanda consumul de alcool in timpul tratamentului. Alte sedative (antihistaminice H1, barbiturice) sunt contraindicate, deoarece potenteaza efectul medicamentului Nocertone.
Supradozare: simptomele sunt cele ale unei intoxicatii cu neuroleptice: manifestari extrapiramidale, coma. Pot aparea uneori convulsii, tulburari de conducere cardiaca. Se aplica un tratament simptomatic, dupa caz.
Reactii adverse
Anumite persoane pot prezenta somnolenta la inceputul tratamentului sau dupa doze ridicate. In mod exceptional poate aparea diaree, care dispare la oprirea tratamentului. Se poate observa cresterea nivelului de prolactina. Foarte rar au fost raportate reactii cutanate.
Masuri de precautie
Se recomanda prudenta in prescrierea medicamentului Nocertone la bolnavii care sufera de epilepsie. bauturile alcoolice sunt interzise in timpul tratamentului, deoarece Nocertone potenteaza efectul alcoolului. In caz de sarcina si perioada de alaptare, nu se recomanda utilizarea medicamentului. Prudenta pentru conducatorii auto, datorita riscului de somnolenta.
Forma de prezentare: cutie cu 30 comprimate divizabile (albe).
Conditii de pastrare: a se pastra la loc uscat, la temperatura camerei (sub 25 grade Celsius). Valabilitate: nu utilizati dupa data limita inscriptionata pe ambalaj.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Sindromul Piriformis
Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult
-
Metronidazolul si sarcina
Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult
-
Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere
Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult
-
Stenoza spinala cervicala
Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter