Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

No-spalgin, comprimate

Publicat la data de: 24 Noiembrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect No-spalgin, comprimate

Forma de prezentare:
Comprimate cu 500 mg paracetamol, 40 mg drotaverina clorhidrat si 8 mg codeina fosfat; ct.  2 blist  6 cpr.


Indicatii:
Dureri usoare si moderate; cefalee, forme acute si cronice, inclusiv cefaleea datorata oboselii, epuizarii din stresul acut.


Doze si administrare:
1-2 cpr. de trei ori pe zi. in cazul tratamentului de scurta durata (mai putin de 3 zile), nu trebuie depasita doza de 6 comprimate No-Spalgin zilnic, iar in cazul tratamentului de lunga durata, nu trebuie depasita doza de 4 comprimate No-Spalgin zilnic.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate, insuficienta renala sau hepatica severa, insuficienta cardiaca severa, insuficienta respiratorie, astm bronsic, tratament cu IMAO in ultimele 14 zile, deficit de G6-PD, alcoolism cronic, dependenta medicamentoasa, cefalee indusa medicamentos, copii sub 6 ani.

Atentionari:
Pentru un efect rapid, nu se recomanda administrarea concomitent cu alimente. Dupa tratamente de lunga durata, este posibila aparitia sindromului de abstinenta. Interactiuni numeroase cu alte medicamente.

Reactii adverse:
Cefalee, ameteli, somnolenta, hipotensiune arteriala, palpitatii, reactii alergice cutanate sau sistemice, agranulocitoza, trombocitopenie, greata, constipatie, leziuni toxice hepatice (in doze mari).

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Stenoza spinala cervicala

    Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter