Nicerium-10, drajeuri
Informatii prospect Nicerium-10, drajeuri
Compozitie
Un drajeu contine 10 mg nicergolina. Alte componente: carbonat de calciu, dibutilftalat, lactoza, stearat de magneziu, ceara montanglicol, polividon, poli(o- carboximetil) - amidon sare de sodiu, poli(acid metacrilic, metacrilat de metil), talc, coloranti E 110, E 171.
Indicatii
Ca tratament de lunga durata in tulburari de circulatie cerebrala (psihosindrom organic cerebral) cu simptomele caracteristice; reducerea capacitatii de concentrare, a capacitatii de memorare si a orientarii generale; in dereglari ale somnului.
Doze si mod de administrare
Daca nu este altfel indicat, se administreaza de 2-3 ori pe zi cate un drajeu nesfaramat inaintea meselor. Dupa o ameliorare multumitoare a simptomelor este posibila o reducere a dozei la cate 5 mg nicergolina. La pacientii cu functie renala redusa (creatinina serica in jur de 2 mg%) se recomanda administrarea de 5 mg nicergolina pe zi. In acest sens exista drajeurile de Nicerium 5. Drajeurile se administreaza nesfaramate inaintea meselor. Intrucat succesul tratamentului apare in timp, este necesara o administrare de durata. Medicul va controla periodic sau cel tarziu dupa sase luni daca mai este necesara medicatia cu nicergolina. Indicatie pentru medic: la terapia simptomelor de circulatie cerebrala deficitara este de remarcat ca acestea pot fi rezultatul altor imbolnaviri ca: insuficienta cardiaca, tensiune marita sau tulburari de ritm cardiac, care trebuie tratate in prim plan. Dupa un tratament de mai multe saptamani cu nicergolina trebuie controlat rezultatul terapeutic privind continuarea tratamentului printr-o intrerupere a terapiei. Medicamentul sa nu fie utilizat dupa data de expirare mentionata pe ambalaj. A se pastra ferit de copii.
Contraindicatii
Contraindicatiile reprezinta afectiuni sau situatii in care anumite medicamente nu pot fi utilizate sau se utilizeaza numai dupa o prealabila analiza medicala complexa, deoarece in acest caz efectul benefic nu este intr-o relatie favorabila fata de efectul negativ al acestora. In aceste conditii, medicul trebuie sa fie corect si complet informat despre imbolnavirile anterioare, boli asociate cu tratament concomitent cat si conditiile care individualizeaza cazul. Uneori contraindicatiile pot aparea sau pot fi cunoscute dupa inceperea tratamentului. In acest caz, trebuie informat medicul dvs. Nicergolina nu poate fi utilizata in: sensibilitate cunoscuta fata de nicergolina; hemoragii acute, infarct cardiac recent; pericol de colaps. In bradicardie severa, puls sub 50 batai pe minut, se recomanda o utilizare atenta si controlata. Un tratament concomitent cu alfa- si beta-stimulatori cardiaci trebuie evitat. Utilizarea in timpul sarcinii si in timpul alaptarii: in timpul sarcinii si in timpul alaptarii sa nu se utilizeze Nicerium 10.
Reactii adverse
Medicamentele pot avea pe langa actiunile principale dorite si efecte nedorite, asa-numitele efecte adverse. Efectele adverse care sunt legate de utilizarea temporara a nicergolinei, dar care nu trebuie sa apara la fiecare pacient sunt: pe baza actiunii alfa-adrenolitice se poate ajunge la o scadere moderata a tensiunii la pacienti cu hipo-tensiune si stari de ameteala; uneori pot aparea trecator rosirea pielii, senzatii usoare de caldura, presiune intracraniana, oboseala si insomnii. In cazuri izolate se poate ajunge la tulburari gastrointestinale usoare care pot fi evitate prin utilizarea medicamentelor in timpul meselor.
Masuri de precautie
Precautii in conducere auto: acest medicament poate modifica capacitatea de reactie chiar si la doze uzuale, astfel incat sa nu fie influentata capacitatea de a participa la traficul de circulatie sau utilizarea masinilor. Acest lucru este accentuat in cazul asocierii cu alcool.
Interactiuni cu alte medicamente: intrebati medicul dvs., in cazul in care folositi permanent alte medicamente sau le-ati utilizat pana de curand sau daca doriti sa le folositi concomitent cu acest preparat. Medicul dvs. va poate spune daca in aceste conditii pot aparea efecte adverse sau trebuie luate anumite masuri, ca de ex., daca este necesara stabilirea unei alte doze din acest medicament. Urmatoarele efecte adverse pot aparea la folosirea concomitenta cu alte preparate: la administrarea concomitenta a preparatelor hipotensoare trebuie avut in vedere ca nicergolina accentueaza actiunea acestora; nicergolina influenteaza agregarea plachetara si vascozitatea sangelui. La pacientii care utilizeaza concomitent preparate care influenteaza coagularea sangelui este necesar sa se faca controale ale timpului de coagulare la inceputul tratamentului.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Consecintele unei supradoze de aspirina
Ce este aspirina Aspirina este un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS) utilizat pentru a ameliora durerile usoare pana la moderate, edemul si febra. Utilizarea ei dateaza inca din cele mai vechi timpuri, mai exact inca din vremea medicului grec...citeste mai mult
-
Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor
Ordin nr. 653 din 25 septembrie 2001 privind asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 777 din 5 decembrie 2001 Ministrul sanatatii si familiei, vazand Referatul comun de aprobare al Directiei generale...citeste mai mult
-
Candidoza bucala - cauze, simptome si tratament
Ce este candidoza bucala Candidoza bucala (orofaringiana) este o infectie determinata de anumiti fungi (ciuperci) ce se dezvolta la nivelul gurii, limbii si al gatului. Candidoza bucala este mai frecventa la nou-nascuti, sugari si batrani, dar poate sa apara la...citeste mai mult
-
Lista completa a E-urilor si alimentele in care se gasesc
Generalitati E-urile sunt codurile oficiale folosite pentru desemnarea substantelor chimice folosite ca aditivi alimentari in industria de consum a Uniunii Europene. Aceste titulaturi se regasesc pe etichetele alimentelor comercializate in cadrul UE, normele de...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
AVC ISCHEMIC SYLVIAN STG
Mama mea are 73 ani. In data de 16.02.2010 a fost internata la neurologie cu diagnosticul Infarctul cerebral datorita trombozei arterelor cerebrale. La spital timp de 10 zile a primit urmatorul tratament: VIT B1;B6 /1/zi fiole;CEREBROLYSIN 10 fiol/1/zi;Nicerium 2 tabl/zi;Aspirina cardio 1...
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter