Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Nexium, liofilizant pentru solutie injectabila/perfuzabila

Publicat la data de: 24 Decembrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Nexium, liofilizant pentru solutie injectabila/perfuzabila

Forma de prezentare:
Liofilizant pentru solutie injectabila/perfuzabila 40 mg; ct. x 1 sau 10 fl.


Indicatii:
Boala de reflux gastroesofagian, vindecarea eroziunilor si profilaxia recaderilor. Eradicarea Helicobacter pylori in cadrul schemelor terapeutice, vindecarea UP si prevenirea recaderilor aparute in tratamentul cu AINS, tratamentul Zollinger-Ellison. Suspensia orala este destinata pentru tratamentul BRGE la copiii cu varste cuprinse intre 1 si 11 ani sau la pacientii cu dificultati de deglutitie.


Dozare si mod de administrare:
Oral: La adulti si la copii peste 12 ani, se administreaza cpr. intregi sau desfacute in 1/2 pahar cu apa necarbogazoasa; nu se vor adm. cu alte lichide. Se amesteca pana cand cpr. se dizolva si se bea continutul imediat sau in interval de 30 de minute. boala de reflux gastroesofagian: vindecarea eroziunilor: 40 mg o data/zi, timp de 4-8 saptamani; tratamentul simptomelor in esofagita de reflux: 20 mg o data/zi la pacientii cu rezultate negative la investigatiile paraclinice timp de 4 sapt. Dupa disparitia simptomelor, prevenirea reaparitiei acestora poate fi obtinuta prin administrarea orala a 20 mg esomeprazol o data/zi, la nevoie; profilaxia de durata a recaderilor la pacientii cu esofagita vindecata: 20 mg o data/zi. Eradicarea Helicobacter pylori in cadrul schemelor terapeutice: 20 mg de 2 ori/zi, in asociere cu 1 g amoxicilina de 2 ori/zi si 500 mg claritromicina de 2 ori/zi, timp de 7 zile. Vindecarea UGD: 20 mg/zi, priza unica, 4-8 sapt. si prevenirea recaderilor 20 mg/zi; tratamentul Zollinger-Ellison 40 mg/zi doza initiala; majoritatea pacientilor sunt controlati cu doze intre 80-160 mg/zi; dozele > 80 mg/ zi se fractioneaza in 2 prize. La pacientii cu IH severa se dau maxim 20 mg/zi. La copiii intre 1 si 11 ani se administreaza suspensia orala, obtinuta prin dispersarea continutului unui plic de 10 mg (20 mg) intr-un pahar care contine 15 ml (30 ml) apa necarbogazoasa: Boala de reflux gastroesofagian: vindecarea eroziunilor: 10 mg o data/zi (copii cu greutate intre 10 si 20 kg) sau 10-20 mg o data/zi (copii cu greutate mai mare de 20 kg), timp de 8 saptamani; tratamentul simptomelor in esofagita de reflux: 10 mg o data/zi, 8 saptamani. Inj., pentru pacientii care nu pot beneficia de terapie orala: 20-40 mg o data pe zi.


Contraindicatii:
Hipersensibilitate la esomeprazol, derivati de benzimidazol sau la oricare dintre excipienti. Intoleranta ereditara la fructoza, malabsorbtie de glucoza-galactoza sau insuficienta de sucraza-izomaltaza.


Atentionari:
Pacientii tratati timp indelungat, mai mult de un an trebuie supravegheati regulat. Cand se prescrie esomeprazol pentru eradicarea Helicobacter pylori, trebuie luate in considerare posibilele interactiuni intre componentele schemei terapeutice triple. Atentie in prezenta oricarui simptom de alarma (pierdere in greutate semnificativa neintentionata, varsaturi recurente, disfagie, hematemeza sau melena) sau atunci cand ulcerul gastric este suspectat sau diagnosticat; trebuie exclus un proces malign, deoarece esomeprazolul poate ameliora simptomatologia, mascand diagnosticul. Prudenta in IR severa. Sarcina si alaptare.


Reactii adverse:
Mai frecvente: cefalee, durere abdominala, diaree, flatulenta, greata/varsaturi, constipatie; dermatita, prurit, urticarie, ameteala, uscaciunea gurii.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Pericolul ascuns al bolii ce poate provoca moarte subita

    Ce este moartea subita Moartea subita cardiaca este decesul cauzat de o cauza cardiovasculara care apare in decurs de o ora de la debutul simptomelor. Un stop cardiac brusc apare atunci cand inima inceteaza sa bata sau nu bate suficient pentru a menine perfuzia...citeste mai mult

  • Contraceptivele injectabile

    Generalitati Contraceptivele injectabile devin o metoda anticonceptionala din ce in ce mai des folosita in intreaga lume. Desi la inceput (anii 1970-1980) era destul de controversata, in prezent se estimeaza ca peste 3% din femeile din Marea Britanie o folosesc....citeste mai mult

  • Remedii de ajutor pentru drenajul sinusurilor

    Ce sunt sinusurile? Sinusurile sunt cavitati cu aer, captusite de o mucoasa care are rolul de a produce mucus pentru protectia cailor respiratorii si eliminarea substantelor nedorite sau a prafului. Ele au rol si in limbajul articulat, fiind ca o cutie de...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Nexium

    cand se administreaza nexium, inainte de masa ,in timpul mesei sau dupa masa???multumesc anicipat.

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter