Netildex, solutie oftalmica
Informatii prospect Netildex, solutie oftalmica
Compozitie
Solutie oftalmica contine sulfat de neomicina 4,55 mg si fosfat sodic de dexametazona 1,32 mg; ct. x 1 fl. x 5 ml; ct. x 15 sau 20 fl. unidoza x 5 ml.
Indicatii
Afectiuni inflamatorii ale polului ocular anterior, inclusiv postoperatorii, in prezenta sau cand exista riscul unei infectii oculare bacteriene.
Contraindicatii
Hipersensibilitate, hipertensiune intraoculara, antecedente de glaucom, keratita herpetica, afectiuni virale ale corneei sau conjunctivei, boli oculare fungice, infectii oculare tuberculoase.
Doze si mod de administrare
Administrare oftalmica. Netildex nu este o solutie injectabila, deci nu trebuie injectata subconjunctival sau introdusa in camera anterioara.
Adulti
Doza uzuala este de o picatura instilata in sacul conjunctival de 4 ori pe zi, sau conform prescriptiei medicale.
Solutia oftalmica trebuie administrata imediat dupa deschidere. Solutia ramasa nefolosita trebuie aruncata. Integritatea fiecarei unidoze trebuie verificata inainte de folosire.
Daca se administreaza mai mult de un medicament cu administrare topica oftalmica, celelalte
medicamente trebuie administrate separat la un interval de cinci pana lazece minute.
Copii si adolescenti
Siguranta si eficacitatea Netildex la copii si adolescenti nu au fost inca stabilite. Produsul trebuie folosit numai daca este absolut necesar si sub supraveghere medicala atenta.
Precautii
Presiunea intraoculara trebuiemonitorizata constant in cazul unor tratamente de peste 15 zile. Utilizarea prelungita a corticosteroizilor poate produce, la pacientii susceptibili, o crestere a tensiunii
intraoculare, cu posibila afectare a nervului optic (glaucom) si scaderea acuitatii vizuale. Utilizarea indelungata a corticosteroizilor poate duce, de asemenea, la: formarea cataractei subcapsulare posterioare, intarzierea vindecarii leziunilor, scaderea raspunsului imun si, astfel, la pericolul aparitiei unor infectii oculare secundare, in special de natura fungica sau virala. in infectiile oculare purulente, administrarea corticosteroizilor poate masca infectia. Mai multe afectiuni oculare si utilizarea indelungata a corticosteroizilor pot determina subtierea corneei si a sclerei. in aceste cazuri, au fost raportate cazuri de perforatii sclerale sau corneene, dupa utilizarea topica a steroizilor.
In cazul in care, dupa o perioada de timp relativ scurta, nu se observa o imbunatatire clinica sau apar fenomene iritative sau de sensibilizare, tratamentul trebuie intrerupt si schimbat cu un altul corespunzator.
Copii si adolescenti
La copii si adolescenti produsul trebuie folosit numai daca este absolut necesar si sub supraveghere medicala atenta.
Trebuie monitorizata constant tensiunea intraoculara in cazul tratamentelor peste 15 zile.
Reactii adverse
Hipersensibilitate, cresterea tensiunii intraoculare dupa 15-20 zile de administrare, aparitia cataractei subcapsulare posterioare la tratament prelungit, agravarea infectiilor cu herpes simplex sau a celor fungice, intarzierea vindecarii.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor
Ordin nr. 653 din 25 septembrie 2001 privind asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 777 din 5 decembrie 2001 Ministrul sanatatii si familiei, vazand Referatul comun de aprobare al Directiei generale...citeste mai mult
-
Cum sa ne protejam ochii in sezonul alergiilor
Generalitati Pentru o mare parte dintre noi, sezonul alergiilor pare interminabil: primavara ne confruntam cu polenul, vara cu iarba si fanul uscat, toamna cu praful in exces. Oricare ar fi cauza alergiei, rezultatul ramane acelasi: avem ochii rosii, ne ustura,...citeste mai mult
-
Ambliopia
Generalitati Vederea normala se dezvolta odata cu utilizarea obisnuita, in egala masura pentru ambii ochi. Ambliopia, numita si "ochiul lenes", debuteaza de obicei cand un ochi nu este folosit suficient pentru ca sistemul vizual din creier sa se dezvolte...citeste mai mult
-
Orjeletul si Salazionul
Generalitati Orjeletul (urciorul sau ulciorul, in termeni populari) si salazionul (chalazionul) sunt afectiuni care pot interveni la nivelul unei mici glande sebacee de la nivelul pleoapei superioare sau inferioare. Urciorul (sau orjeletul extern) este infectia...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
Umflatura mica in partea inferioara a ochiului stang
De cateva luni am o umflatura in zona ochiului stang, mai exact in partea inferioara a acestuia si pe linia de contur, spre interior. Partea buna este ca nu ma doare dar ma jeneaza totusi si as dori sa stiu ce as putea sa fac pentru a scapa de aceasta problema. Mentionez faptul ca initial imi...
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter