Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Neocopirin, comprimate

Publicat la data de: 24 Noiembrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Neocopirin, comprimate

Forma de prezentare:
Comprimate 400 mg acid acetilsalicilic si 32 mg cafeina anhidra; ct. x 2 blist. x 10 cpr.


Indicatii:
Tratamentul simptomatic al durerilor de intensitate usoara-medie cu diferite localizari: cefalee, migrene, mialgii, artalgii, alte dureri reumatice, nevralgii, dureri dentare, dureri postoperatorii, dureri intercostale, sciatica, dismenoree.


Doze si administrare:
Un comprimat la 4-6 ore. Administrarea se face de preferinta pe stomacul gol; in caz de iritatie gastrica sau la bolnavii cu risc ulcerogen, se recomanda administrarea in timpul mesei.


Contraindicatii:
Hipersensibilitate la oricare din componentele produsului, ulcer gastro-duodenal activ, gastrite, boli cu risc hemoragic mare, insomnie, copii cu varsta sub 7 ani. Este contraindicat in primul trimestru de sarcina si inainte de travaliu.


Atentionari:
La pacientii cu astm bronsic si alte alergii, ca si la cei cu hipersensibilitate la antiinflamatoare nesteroidiene, pot fi declansate crize de dispnee si alte reactii alergice de tip anafilactic. Prin continutul sau in cafeina, poate pozitiva testele de control antidoping. Copii: la copiii cu gripa, viroze respiratorii sau varicela exista risc de complicatii infectioase si sindrom Reye. Se impun precautii in cazul existentei urmatoarelor situatii: antecedente de ulcer si gastrita (risc de hemoragii digestive), insuficienta renala cronica, insuficienta hepatica, astm bronsic, guta, epilepsie, angina pectorala si aritmii.


Interactiuni:
Corticosteroizi, antiinflamatoare nesteroidiene, anticoagulante, bauturi alcoolice, antidiabetice orale. in trimestrele II si III de sarcina si in perioada alaptarii, produsul se poate administra cu prudenta si numai la recomandarea medicului.


Reactii adverse:
Tulburari digestive: epigastralgii, mici sangerari digestive, greata, varsaturi, diaree sau constipatie, dureri abdominale. Reactii alergice: eruptii cutante, edem angioneurotic, crize de astm bronsic, mai rar reactii de tip anafilactoid mergand pana la asfixie sau colaps (la pacientii cu hipersensibilitate la acidul acetilsalicilic si alte antiinflamatoare nesteroidiene). Afectare renala: nefrita interstitiala, necroza papilara, retentie hidrosalina. Tulburari neurologice: insomnie, tremor fin al extremitatilor. La supradozare apar: tulburari gastrointestinale (hemoragii, greata, varsaturi), fenomene de salicism (ameteli, cefalee, tinitus si surditate partiala, tulburari de vedere, greata, voma, somnolenta sau excitatie cu stare confuziva, cresterea temperaturii, eruptii acneiforme). Simptome datorate cafeinei: tahicardie, extrasistole, insomnie, tulburari respiratorii, tremor.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Stenoza spinala cervicala

    Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter