Neo endusix, comprimate filmate
Informatii prospect Neo endusix, comprimate filmate
Indicatii
Neo-endusix se recomanda pentru terapia simptomatica a afectiunilor reumatice infamatorii dureroase si degenerative: artrita reumatoida, osteoartrita, spondilita anchilozanta, tendinita, bursita, periartrita, sciatica, discopatie lombara, gonartroze si coxartroze, criza de guta.
Doze si mod de administrare
Parenteral in toate afectiunile 20 mg/zi; fiola/zi i.m. sau i.v. primele 2 zile, apoi tratament oral 1 comprimat /zi timp de 1-2 saptamani. Substanta liofilizata se dizolva in 2 ml de solvent si se foloseste imediat. Pentru bolnavii care necesita un tratament de lunga durata se recomanda administrarea pe zi a unei doze de 10 mg ca doza de intretinere.
Actiune terapeutica
Neo-endusix contine ca substanta activa tenoxicam, un antiinflamator nesteroidian, analgezic si antipiretic, din generatia a 2-a de oxicami. Combate de asemenea si agregarea plachetelor sanguine. Este un puternic inhibitor al biosintezei prostaglandinelor, atat in vivo cat si in vitro.
Compozitie
1 comprimat contine tenoxicam 20 mg. Excipienti q.s. 1 flacon cu pulbere liofilizata contine tenoxicam 20 mg.
Contraindicatii
Neo-endusix nu trebuie administrat la persoane cu sensibilitate la produs, cu antecedente alergice la alte antiinflamatorii nesteroidiene, cu ulcer gastro-duodenal sau alte afectiuni gastrice, la persoane ce urmeaza sa se supuna unor interventii chirurgicale, deoarece exista pericolul de aparitie a insuficientei renale. Reactiile clinice sau de laborator nedorite ce au aparut sporadic s-au atenuat si au disparut chiar in timpul tratamentului.
Masuri de precautie
Interactiuni medicamentoase: trebuie evitat tratamentul asociat cu salicilati sau alte AINS deoarece acestea deplaseaza tenoxicamul din locul de legare pe proteinele plasmatice. Nu se asociaza cu diuretice care cruta potasiul (se poate produce hipercalcemie si insuficienta renala). Tenoxicamul nu interactioneaza cu antidiabeticele orale, cu antiacidele sau anticoagulantele.
Reactii adverse
Gastrointestinale: disconfort gastric, greata, voma, gastrita, diaree, constipatie. Piele: eritem, urticarie, rash. Sistem nervos central: ameteala, cefalee, uscaciune a gurii. Tractul urinar si rinichi: cresterea ureei sanguine, a creatininei, edem.
Mod de administrare: parenteral in toate afectiunile 20 mg/zi; fiola/zi i.m. sau i.v. primele 2 zile, apoi tratament oral 1 comprimat /zi timp de 1-2 saptamani. Substanta liofilizata se dizolva in 2 ml de solvent si se foloseste imediat. Pentru bolnavii care necesita un tratament de lunga durata se recomanda administrarea pe zi a unei doze de 10 mg ca doza de intretinere.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Imunofix – un produs nou pentru imunitate, de la o companie cu traditie in sanatate
In anul in care implineste 65 de ani de activitate neintrerupta , Antibiotice vine in sprijinul romanilor si a sanatatii acestora lansand Imunofix, un supliment alimentar din gama Nutriensa. Imunofix este un produs destinat sustinerii sistemului imunitar, cu un rol...citeste mai mult
-
Sindromul Piriformis
Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult
-
Metronidazolul si sarcina
Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult
-
Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere
Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
Neo col uterin
cat e de grav neo col uterin 3B
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter