Nasodren
Informatii prospect Nasodren
Nasodren este un spray nazal care se prezinta sub forma unei cutii ce contine: 1 flacon cu 50 mg pulbere liofilizata de Cyclamen Europaeum; 1 fiola cu 5 ml solvent, apa sterila purificata; 1 irigator spray nazal.
Nasodren este indicat pentru curatarea si drenarea secretiilor din cavitatile nazale si tractul respirator superior.
Tratamentul si ameliorarea simptomatologiei afectiunilor cavitatilor nazale si paranazale si ale urechii medii.
Inflamatii acute sau cronice recurente ale sinusurilor paranazale (rinosinuzita): rinosinuzite maxilare catarale sau purulente ale maxilarului, frontite, edmoidite, sfenoidite, sau rinosinuzite combinate. Rinosinuzite acute purulente, insotite de infectii generalizate sau complicatii orbitale.
In cazul complicatiilor orbitale sau in cazul infectiilor generalizate, Nasodren ar trebui administrat in combinatie cu antibiotice.
Otite medii acute exudative sau purulente, otite medii cronice exudative, otite medii acute secretorii sau otite medii purulente. In caz de febra, Nasodren ar trebui administrat in combinatie cu antibiotice.
In cazul asistentei medicale post-operatorii, dupa interventii chirurgicale nazale sau nazosinusale.
Compozitie
Pulbere liofilizata de Cyclamen EuropaeumNasodren
Doze si mod de utilizare
Pe prospectul din cutie gasesti modul de preparare a solutiei. Tine capul vertical (nu aplecat sau culcat). Introdu sprayul in nara dreapta. Nu respira 3-5 secunde, dupa care pulverizeaza o data. Respira adanc prin gura o data, dupa acre poti respira normal. Repeta pentru nara stanga. Curata capatul sprayului si aplica capacul protector.
Solutia se pulverizeaza numai 1 data in fiecare nara, in fiecare zi sau din 2 in 2 zile, preferabil in acelasi moment al zilei, cu aproximativ 2 ore inainte de culcare. tratamentul dureaza in mod normal intre 7 si 10 zile, dar poate fi prelungit la 12-16 zile daca este necesar. Marirea dozei zilnice nu are drept rezultat un efect sporit.
In cazurile in care exista complicatii din cauza unor infectii purulente, se recomanda un tratament sistem conjugat cu antibiotice.
Se obtine o imbunatatire semnificativa sau o alinare simptomatica totala dupa 6-8 aplicari, cu toate acestea, durerile de cap asociate adesea cu starea respectiva sunt reduse sau inceteaza complet dupa numai 3-5 aplicari ale produsului Nasodren. Totusi, tratamentul ar trebui sa fie continuat pentru pentru perioada recomandata de 7-10 zile.
In cazul in care uitati sa luati o doza, continuati tratamentul in ziua urmatoare, dupa cum este recomandat.
Daca este necesar un al doilea tratament pentru cazurile grave sau cronice, acesta ar trebui sa fie initiat numai dupa 7-10 zile dupa ce tratamentul anterior a fost incheiat.
Nasodren: efecte secundare si contraindicatii
Contraindicatii
Hipersensibilitate individuala la Cyclamen, Primula si la alte Primulacee.
Polipi la nivelul nasului si la nivelul sinusurilor paranazale care pot bloca meatusul si secretia.
Copii sub 5 ani
In cazul in care luati medicamente anticoagulante, mentionati doctorului.
Reactii adverse
- datorita secretiilor abundente ce apar ca urmare a folosirii produsului, nu este recomandat condusul unei masini timp de 2 ore dupa aplicare
- in caz ca efectele dureaza mai mult de 2 ore (secretii abundente, saliva), adresati-va unui medic
- in cazul in care se face contact al solutiei cu ochii, pot rezulta iritaii si simptome de conjunctivita acuta
- alergiile la substantele continute pot duce la umflarea fetei, pleoapelor
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Teratoamele, tumori cu celule germinale
Teratoamele reprezinta un tip de tumora cu celule germinale. Cele mai frecvente structuri intalnite in teratoame sunt reprezentate de dinti, fire de par, grasime, muschi si os, iar, mai putin frecvent, pot contine si fragmente de ficat, plaman, creier, ochi (precum globul...citeste mai mult
-
Omfalocelul si gastroschizisul, afectiuni congenitale ale peretelui abdominal
Omfalocelul este o afectiune congenitala ce presupune dezvoltarea organelor abdominale ale bebelusului in exteriorul abdomenului, mai exact la nivelul ombilicului. Cea de-a doua malformatie congenitala, gastroschizisul presupune existenta unei deschideri anormale la...citeste mai mult
-
Dermatofibromul, o tumora benigna a pielii
Dermatofibromul, cunoscut si sub denumirea de histiocitom fibros benign, este o leziune cutanata frecvent intalnita, caracterizata printr-o proliferare benigna a fibroblastelor si histiocitelor in derm. Aceste leziuni sunt, in general, inofensive si nu necesita tratament...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
Nasodren
Nasodren poate fi folosit si in rinosinuzita alergica?
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter