Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Naftilong pi, sol.inj.

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Naftilong pi, sol.inj.


Indicatii:
- tratamentul tulburarilor circulatiei arteriale periferice in stadiul II dupa Fontaine (claudicatie intermitenta) la pacienti cu o rezerva buna de circulatie.
- tratamentul trebuie sa se efectueze numai in cazul in care nu sunt necesare alte masuri terapeutice ca de ex., un antrenament de mers si/sau masuri de largirea lumenului vaselor.
Contraindicatii:
Contraindicatiile reprezinta afectiuni sau situatii in care anumite medicamente nu pot fi utilizate sau se utilizeaza numai dupa o prealabila analiza medicala complexa, deoarece in acest caz efectul benefic nu este intr-o relatie favorabila fata de efectul negativ al acestora. In aceste conditii medicul trebuie sa fie corect si complet informat despre imbolnavirile anterioare, boli asociate cu tratament concomitent cat si conditiile care individualizeaza cazul.
Uneori contraindicatiile pot aparea sau pot fi cunoscute dupa inceperea tratamentului. In acest caz, trebuie informat medicul dvs.

Este interzis a se folosi naftidrofuril in:
- insuficienta cardiaca decompensata (afectarea muschiului cardiac);
- infarct miocardic acut;
- tulburari grave de efort la nivelul inimii;
- angina pectorala avansata (cu dureri toracice);
- hemoragii arteriale;
- hipotensiune (presiune arteriala sistolica sub 90 mm Hg);
- tulburari in ortostatism (senzatie de ameteala respectiv afazie la trecerea din clinostatism in ortostatism);
- accident vascular cerebral hemoragic recent;
- ischemie cerebrala tranzitorie (aparitii temporare de insuficienta circulatorie cerebrala).
Naftidrofuril trebuie administrat cu deosebita prudenta la pacienti cu tendinta spre spasme cerebrale, crize spastice si Diabetes melitus (diabet).
Reactii adverse:
Efectele adverse observate la utilizarea temporara a acestui principiu activ, dar care nu trebuie sa apara la fiecare pacient sunt enumerate mai jos: ocazional apar la utilizarea de naftidrofuril insomnii, neliniste, ameteli, tulburari gastrointestinale (ca greata si diaree) esofagita (inflamatia esofagului), hipotensiune, tulburari in ortostatism (ameteli, respectiv pierderea cunostintei prin schimbarea din pozitia culcat in pozitia in picioare), si/sau o crestere a glicemiei.
Rareori pot aparea oboseala, ameteli, reactii alergice, parestezii (senzatii false) si cefalee.

In cazuri izolate au fost semnalate crize de angina pectorala (senzatie de presiune toracica), formare de edeme (retentie de lichide in tesuturi), tulburari de mictiune (usturimi in timpul mictiunii), dereglari ale ritmului cardiac si necroza acuta a celulelor hepatice.

Interactiuni cu alte medicamente: intrebati medicul dvs., in cazul in care folositi permanent alte medicamente sau le-ati utilizat pana de curand sau daca doriti sa le folositi concomitent cu acest preparat.
Medicul dvs. va poate spune daca in aceste conditii pot aparea efecte adverse sau trebuie luate anumite masuri, ca de ex., daca este necesara stabilirea unei alte doze din acest medicament. Urmatoarele efecte adverse pot aparea la folosirea concomitenta cu alte preparate: actiunea preparatelor antiaritmice (medicamente impotriva dereglarilor de ritm cardiac) si a beta-blocantilor poate fi potentata; actiunea hipotensoarelor poate fi potentata.
Sarcina si alaptarea:
Intrucat nu exista informatii despre utilizarea in timpul sarcinii si al alaptarii, nu trebuie sa se utilizeze Naftilong in aceasta perioada.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Pericolul folosirii excesive a antibioticelor

    Generalitati Antibioticele sunt utilizate pentru tratarea mai multor tipuri de infectii bacteriene. Antibioticele contribuie la vindecarea bolilor prin distrugerea bacteriilor. Bacterile sunt simple organisme unicelulare care pot fi gasite peste tot in jurul...citeste mai mult

  • Poluarea - consecinte medicale

    Ce este poluarea? Zilnic, oamenii sunt expusi gazelor de esapament, fumului de tigara, apei contaminate de diferite substante chimice, alimentelor care contin conservanti si E-uri sau care provin dintr-un sol tratat cu ingrasaminte chimice. Deci, substantele...citeste mai mult

  • Blastomicoza

    Generalitati Blastomicoza este o boala determinata de infectarea organismului uman cu o ciuperca, Blastomyces dermatitis. Blastomicoza apare prin inhalarea sporilor de Blastomyces (acestia se gasesc in special in lemn si pe sol). Boala este foarte frecventa in...citeste mai mult

  • Metilmercurul si sarcina

    Generalitati Articolul trateaza riscurile expunerii femeii insarcinate la metilmercur. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului specialist. Ce...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter