Myorelaxin, flacon injectabil
Informatii prospect Myorelaxin, flacon injectabil
Compozitie
Fiole continand suxametoniu hidrobromhidrat 100 mg, sub forma de pulbere pentru prepararea de solutie injectabila (cutie cu 5 buc.).
Actiune terapeutica
Curarizant depolarizant cu efect de scurta durata (este repede hidrolizat de colinesteraza plasmatica); efectul se instaleaza la circa 1 minut de la injectarea intravenoasa si se mentine 3-10 minute (in functie de doza); paralizia poate fi precedata de fasciculatii musculare.
Indicatii
Ca medicatie adjuvanta a anesteziei generale, pentru a usura intubatia traheala, ventilatie mecanica si in multe interventii chirurgicale sau obstetricale; pentru reducerea intensitatii contractiilor musculare in cadrul convulsoterapiei farmacologice sau electrice.
Doze si mod de administrare
In injectie intravenoasa, la adult 20-80 mg (in functie de efectul dorit si reactivitatea individuala); perfuzie intravenoasa (pentru efect prelungit) cu solutie 0,1-0,2%, cate 2,5-4 mg/min (la adult); la copii se poate injecta intramuscular, pana la 2,5 mg/kg corp (fara a depasi 150 mg).
Reactii adverse
Frecvent dureri musculare postoperator; hiperkaliemie (marcata la bolnavii cu arsuri sau politraumatizati); uneori regurgitatii, tahicardie sau bradicardie, aritmii, hipertensiune sau hipotensiune arteriala, salivatie, cresterea presiunii intraoculare, reactii alergice (foarte rar soc anafilactic), hipertermie maligna; posibilitate de apnee prelungita.
Contraindicatii
Suxametoniul este contraindicat in caz de plagi oculare, hipertermie maligna in antecedente, deficit congenital de colinesteraza plasmatica, hiperkaliemie, arsuri intinse si politraumatisme, denervari intinse recente - tetraplegie, distrofie musculara duchenne, tetanos (risc de hiperkaliemie periculoasa), miotonie, miastenie grava in stadiu avansat (favorizeaza transformarea blocului neuro-muscular depolarizant in bloc antidepolarizant); prudenta sau se evita in caz de boli hepatice grave, anemie marcata, malnutritie, deshidratare si atunci cand bolnavul este supus la modificari termice. Ca si alte curarizante, suxametoniul se administreaza numai de catre anestezist, sub supraveghere stricta, avand la dispozitie mijloace de intubare traheala, administrare de oxigen si asistare a respiratiei. Nu se injecteaza dupa curarizante antidepolarizante (antagonism); nu se administreaza concomitent cu neostigmina sau alte anticolinesterazice, procaina, procainamida (inhiba metabolizarea curarizantului); efectul suxametoniului poate fi crescut sau prelungit prin antibiotice aminoglicozidice, chinina, chinidina, citostatice (ciclofosfamida, mercaptopurina etc.), amfotericina B.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Preparatele injectabile cu botox
Generalitati Botoxul este un binecunoscut brand pentru un medicament ce contine toxina botulinica de tip A. Toxina este produsa de o bacterie care provoaca intoxicatia alimentara numita botulism. Cand este injectat in doze mici, controlate, botoxul nu va...citeste mai mult
-
Contraceptivele injectabile
Generalitati Contraceptivele injectabile devin o metoda anticonceptionala din ce in ce mai des folosita in intreaga lume. Desi la inceput (anii 1970-1980) era destul de controversata, in prezent se estimeaza ca peste 3% din femeile din Marea Britanie o folosesc....citeste mai mult
-
Celulele stem si incontinenta urinara
Generalitati Studii recente si trialuri clinice au demonstrat rolul benefic pe care celulele stem il au in ameliorarea simptomatologiei pacientilor suferinzi de incontinenta urinara. Metoda de tratament folosind injectarea celulelor stem implica recoltarea de...citeste mai mult
-
Diabetul si scaderea in greutate: cea mai buna solutie
Generalitati Pentru persoanele care sufera de diabet, scaderea in greutate poate insemna renuntarea la injectiile cu insulina si la alte medicamente. Construirea unui plan bun de pierdere in greutate pentru o persoana cu diabet se va face impreuna cu un expert. Nu...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter