Mucosin cu miere picaturi orale
Informatii prospect Mucosin cu miere picaturi orale
Compozitie
Un ml picaturi orale, solutie contine 7,5 mg clorhidrat de ambroxol si excipienti: miere purificata, aroma de miere, zaharina sodica, acid citric monohidrat, p-hidroxibenzoat de metil, caramel pulbere (E 150c), hidroxid de sodiu 4%, apa purificata.
Indicatii
Ca fluidifiant in tratamentul simptomatic al bolilor acute sau cronice ale tractului respirator inferior asociate cu secretii vascoase: bronsite acute, in timpul acutizarii bronsitelor cronice (inclusiv a bronhopneumopatiei cronice obstructive), traheobronsite, astm bronsic, bronhopneumonie, bronsiectazie, sinuzite, pre - si post - operator in afectiunile cu risc de complicatii pulmonare.
Contraindicatii
Hipersensibilitate la ambroxol sau la oricare dintre excipientii produsului.
Insuficienta renala severa.
Insuficienta hepatica severa.
Atentionari speciale
Mucosin cu miere picaturi orale, solutie se va administra cu prudenta in insuficienta renala usoara-moderata, in afectiunile hepatice si in cele gastrice.
Sarcina si alaptarea
Nu exista date suficiente privind efectul teratogen sau embriotoxic al ambroxolului utilizat in cursul sarcinii. Clorhidratul de ambroxol se excreta in laptele matern.
Ca urmare, nu se recomanda administrarea mucosin cu miere picaturi orale, solutie in timpul sarcinii si alaptarii, decat dupa o atenta evaluare a raportului beneficiu matern/risc potential pentru fat.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Mucosin cu miere picaturi orale, solutie nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Doze si mod de administrare
In absenta altor recomandari, dozele uzuale zilnice la copii sunt de 1,2 - 1,6 mg clorhidrat de ambroxol/kg, iar la adulti de 60 - 120 mg clorhidrat de ambroxol pe zi. Copii intre 2 - 5 ani: 1 ml picaturi orale, solutie mucosin cu miere picaturi orale, solutie de 2 - 3 ori pe zi;
Copii peste 5 ani: 2 ml picaturi orale, solutie mucosin cu miere picaturi orale, solutie de 2 - 3 ori pe zi;
Copii peste 12 ani si adulti: 4 ml mucosin cu miere picaturi orale, solutie de 3 ori pe zi in primele 2 - 3 zile, ulterior, doza poate fi redusa la 2 ml de 3 ori pe zi.
Mucosin cu miere picaturi orale, solutie se administreaza impreuna cu suc de fructe, lapte, apa, independent de orarul meselor. In timpul tratamentului cu ambroxol trebuie utilizata o cantitate suficienta de lichid pentru a facilita producerea si dizolvarea mucusului din tractul respirator.
Durata tratamentului se stabileste de catre medic, in functie de severitatea si evolutia bolii.
1 ml picaturi orale, solutie = 14 picaturi
Medicamentul este disponibil in flacoane cu capac prevazut su sistem de siguranta pentru copii ce previne deschiderea accidentala de catre copii. Pentru a deschide, se apasa cu fermitate capacul si se invarteste spre dreapta. Dupa utilizare se insurubeaza capacul cu putere.
Reactii adverse
Ambroxolul este, in general, bine tolerat. In timpul tratamentului cu ambroxol foarte frecvent apare greata (mai mult de 10%); mai putin frecvent poate apare senzatia de gura uscata (5-10%). Urmatoarele reactii adverse apar foarte rar (1-5%): oboseala, diaree, constipatie, varsaturi, disurie, prurit si reactii hipersensibilitate la ambroxol (exantem, urticarie si chiar crize de astm).
Dermatitele de contact pot apare cu o frecventa mai mica de 1%.
Reactiile adverse pot fi intensificate in caz de hipersensibilitate individuala sau in caz de supradozaj.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Atentie la sprayurile si picaturile nazale: pot da dependenta! Iata cu ce le poti inlocui
Generalitati Atunci cand esti racit si ai nasul infundat, prima solutie salvatoare, la indemana oricui este sprayul nazal sau picaturile de nas. Ce trebuie sa stii este ca anumite produse de desfundat nasul pot da dependenta. Acestea contin substante active cu...citeste mai mult
-
Implicatiile fumatului in igiena orala
In ultimii ani exista o preocupare din ce in ce mai mare privind efectele nocive ale fumatului, in conditiile unei cresteri a frecventei fumatorilor in cadrul populatiei active.Numeroase studii au relevat legatura dintre diverse afectiuni ale cavitatii bucale si fumat,...citeste mai mult
-
Informatii despre sanatatea orala
Generalitati Sanatatea orala se refera la gura, care include dintii, gingiile, maxilarul si tesuturile adiacente. Grija pentru sanatatea orala poate preveni aparitia afectiunilor orale, mai ales ca nivelul starii de sanatate orala poate influenta sanatatea intregului...citeste mai mult
-
Candidoza orala si aftele
Generalitati Candidoza orala si aftele sunt o infectie a cavitatii orale cauzate de microorganismul fungic numit candida albicans. Desi frecvent intalnite aftele nu sunt o afectiune grava ln cazul adultilor si copiilor sanatosi. Cu toate acesta, prezenta...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
Raceala
Am o fetita de 1 an si 6 luni,care de 10 zile tuseste si ii curge nasul ca la robinet,i-am dat mucosin,nurofen si vibrocil picaturi,dar degeaba.NU mai vreau sa ajungem la antibiotic,abia am terminat cu zentel-pentru giargia.ce sa-i mai dau?
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter