Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Morfina cu atropina, solutie injectabila

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Morfina cu atropina, solutie injectabila

Compozitie
Fiole 1 ml continand clorhidrat de morfina 0,02 g; sulfat de atropina 0,001 g.

Actiune terapeutica
Prin componenta morfinica, preparatul actioneaza pe scoarta cerebrala, avand efecte specifice. Prin componenta atropinica sunt inlaturate unele fenomene secundare ale morfinei, realizandu-se astfel efectul spasmolitic asupra musculaturii netede. Prin componenta morfinica, preparatul da dependenta.

Indicatii
Adulti: dureri neoplazice; dureri postoperatorii; dureri tabetice; eclampsie; edem pulmonar acut; colici biliare si renale. Copii: se foloseste la urgenta in caz de extrema necesitate la copii 3-15 ani, mai ales la prima administrare.

Doze si mod de administrare
Se calculeaza in raport cu dozele uzuale de morfina. Copii: 1/2 mg pe an de varsta si pe doza, de obicei o data in 24 de ore, la nevoie se poate repeta inca o data. Nu se prescrie la sugari. Copii: 3-6 ani: 1-2 mg morfina de 1 -2 ori in 24 ore subcutanat; 7-15 ani, 3-7 mg morfina de 1-2 ori in 24 ore subcutanat. Ca doza uzuala nu se va depasi 0,01 g morfina in 24 ore chiar la copii mai mari (10-15 ani). Adulti: 1-3 fiole in 24 ore in injectii subcutanate.

Contraindicatii
Staza bronsica; glaucom; abdomen acut; cardiopatie decompensata; insuficienta renala; traumatisme cranio-cerebrale (pericol de paralizie respiratorie). Copiii tolereaza de obicei rau morfina si foarte variabil atropina. Morfina poate provoca la unii copii manifestari de idiosincrazie chiar la dozele cele mai mici, care pot determina paralizia centrilor respiratori.

Conditii de pastrare: la adapost de lumina. Se va elibera numai cu prescriptie medicala. Valabilitate: 3 ani de la data fabricatiei.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Morfina

    Descriere Morfina este principalul agent activ din opiu, concentratia sa in extractul de opiu fiind de 8-14%. Dupa extractie se prezinta ca prisme albe sau usor galbui fiind putin solubila in apa si eter, solubila in alcool amilic, etanol, benzen, cloroform, apa de...citeste mai mult

  • Fentanil

    Descriere Fentanilul este un analgezic opioid, sintetizat in anii 1950 in Belgia de catre Paul Janssen, cu o potenta analgezica de aproximativ 80 ori mai mare decat morfina.A fost introdus in practica medicala in anii 1960 ca anestezic intravenos sub denumirea...citeste mai mult

  • Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic

    Generalitati Iedera salbatica, alaturi de stejarul salbatic si otetarul salbatic sunt plante responsabile de aparitia dermatitei de contact (eruptie tegumentara de natura alergica ce apare la contactul cu aceste plante). Eruptia caracteristica este sub forma de linii...citeste mai mult

  • Neurodermatita

    Generalitati Neurodermatita cunoscuta si sub numele de lichen simplex este o forma cronica de dermatita. Din cauza pruritului constant si a scarpinarii, pielea se ingroasa si isi modifica textura. Pruritul (mancarimea) poate fi cauzata de o intepatura de insecta,...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter