Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Mixtard 40 hm penfill - solutie injectabila

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Mixtard 40 hm penfill - solutie injectabila

Prospect produs: MIXTARD HM








Afisare pentru tiparire
MIXTARD HM
, solutie injectabila


insuline








Insulina biosintetica umana este fabricata prin tehnologie ADN recombinant folosind ca organism de producere celulele de drojdie. Aceasta insulina este identica cu insulina umana si este de puritate monocomponent. Cartusele Penfill cu suspensie de insulina sunt prevazute cu o bila de sticla care usureaza omogenizarea particulelor albe de insulina. Dupa agitare, aspectul lichidului este de un alb-laptos omogen. Novo Nordisk nu este raspunzator pentru proasta functionare aparuta ca o consecinta a folosirii cartuselor Penfill in combinatie cu produse care nu corespund specificatiilor sau standardelor de calitate ale NovoPen, NovoPen II, NovoPen 1,5, NovoPen 3 si ale acelor NovoFine. NovoLet este o seringa de unica folosinta incarcata cu insulina ce permite administrarea de 2-78 de unitati cu un increment de 2 unitati. Seringile cu insulina de tip NovoLet sunt special proiectate pentru utilizare impreuna cu acele NovoFine.


Prezentare farmaceutica: Este o suspensie premixata de insulina biosintetica umana. Gama Mixtard HM ofera mai multe combinatii ce contin 10-50% insulina solubila (insulina cu actiune rapida) si respectiv 90-50% insulina isophane (insulina cu actiune prelungita) si se prezinta sub forma de: Penfill-uri de 1,5 si 3 ml de 100 UI/ml si Mixtard NovoLet 3 ml de 100 UI/ml. Mixtard 30 HM se prezinta sub forma de flacoane de 10 ml, de 40 si respectiv 100 UI/ml. Cartusele de insulina HM Penfill 1,5 si respectiv 3 ml sunt fabricate special pentru a fi utilizate cu sistemele de injectare NovoPen, NovoPen II, NovoPen 1,5 si respectiv 3, impreuna cu acele NovoFine.

Profil de actiune: Dupa injectarea subcutanata (valori aproximative): debut la o ora, efect maxim: intre 2-8 ore, durata actiunii 24 ore.


Indicatii: Diabet Zaharat.


Dozaj si administrare: Urmati instructiunile primite de la medicul dumneavoastra privind tipul de insulina, doza si momentul injectarii si asigurati-va ca aveti tipul si concentratia de insulina prescrise. Nu schimbati doza sau preparatul de insulina decat la indicatia medicului.

Pentru a evita transmiterea unor boli, cartusele Penfill si NovoLet-urile se utilizeaza individual. Urmati cu atentie instructiunile de folosire ale dispozitivelor de injectare tip NovoPen si instructiunile de utilizare a NovoLet-ului.

Pompele de insulina: Datorita riscului precipitarii in unele catetere de pompa, suspensiile de insulina nu se recomanda a se folosi in pompele de insulina.


Precautii: Daca luati prea multa insulina, pierdeti o masa, sau faceti efort fizic mai mult decat de obicei, poate apare o reactie la insulina (hipoglicemie). Primele simptome ale unei reactii la insulina pot aparea brusc si includ: transpiratie rece, batai rapide ale inimii, nervozitate sau tremuraturi. Aceste simptome pot fi inlaturate daca luati imediat zahar sau un produs indulcit cu zahar. Deci, purtati intotdeauna la dumneavoastra cateva bucatele de zahar sau dulciuri. Rudele si colegii dumneavoastra de munca apropiati trebuie sa stie ca sunteti diabetic si cum va pot ajuta daca aveti o reactie severa la insulina. Ei trebuie sa stie ca unei persoane inconstiente nu trebuie sa i se dea nimic de mancat sau de baut (deoarece este posibila innecarea), ci trebuie intoarsa pe o parte si solicitat imediat ajutor medical. Revenirea din starea de inconstienta poate fi grabita prin injectarea de glucagon care poate fi administrat de catre o ruda sau un prieten care a fost instruit(a) sa-l foloseasca. Daca vi se injecteaza glucagon, trebuie deasemenea sa vi se dea zahar sau glucoza pe gura de indata ce v-ati recapatat constienta. In cazul unei supradoze de insulina, pe langa glucagon vi se poate administra glucoza intravenos de catre medicul dumneavoastra. Consultati-va medicul daca ati avut reactii repetate la insulina, sau o reactie care a dus la inconstienta, deoarece poate fi necesara o modificare a dozei de insulina. Daca hipoglicemia severa nu este tratata, poate cauza afectiune cerebrala temporara sau permanenta si moarte. Cetoacidoza diabetica este o stare in care zaharul din sange este de obicei foarte crescut. Aceasta este o afectiune foarte serioasa care poate aparea daca luati mai putina insulina decat aveti nevoie. Aceasta se poate intampla datorita unui necesar de insulina crescut in timpul unei boli sau infectii, neglijarii dietei, omiterii dozelor de insulina sau injectarii unei doze mai mici de insulina decat cea prescrisa de medicul dumneavoastra. O cetoacidoza in curs de dezvoltare va fi evidentiata de testele de urina care arata mari cantitati de zahar si cetone. Simptomele ca sete, cantitati mari de urina, pierderea apetitului, oboseala, piele uscata, si respiratie adanca si rapida apar in mod gradat, de obicei de-a lungul unei perioade de cateva ore sau zile. Daca recunoasteti aceste simptome, consultati-va imediat medicul. Daca aceste simptome nu sunt tratate, ele pot duce la coma diabetica si moarte.


Interactiuni: Unele medicamente influenteaza necesarul de insulina. De aceea, daca luati orice alta medicatie, va rugam sa va consultati medicul.


Conditii de pastrare: Flacoanele de insulina, cartusele Penfill si NovoLet-urile trebuie depozitate in ambalajul lor de carton la o temperatura cuprinsa intre 2 - 8 grade Celsius, de preferat in frigider (nu langa compartimentul de congelare). Nu trebuie expuse la lumina soarelui sau la temperaturi extreme. Flaconul in curs de folosire poate fi tinut la temperatura camerei (max 25 grade Celsius), timp de 6 saptamani. Cartusele Penfill pot fi tinute in NovoPen sau pot fi purtate la dumneavoastra ca rezerva, maxim o luna, iar NovoLet-urile pot fi transportate sau folosite dupa deschidere de asemenea timp de o luna. Cartusele Penfill si NovoLet-urile in uz nu se pastreaza in frigider. Nu lasati insulina la indemana copiilor.
Nota: Suspensiile de insulina trebuiesc omogenizate inainte de utilizare. Nu folositi niciodata insulina dupa data expirarii tiparita pe ambalaj.

A.P.P.: Producator: Novo Nordisk

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic

    Generalitati Iedera salbatica, alaturi de stejarul salbatic si otetarul salbatic sunt plante responsabile de aparitia dermatitei de contact (eruptie tegumentara de natura alergica ce apare la contactul cu aceste plante). Eruptia caracteristica este sub forma de linii...citeste mai mult

  • Neurodermatita

    Generalitati Neurodermatita cunoscuta si sub numele de lichen simplex este o forma cronica de dermatita. Din cauza pruritului constant si a scarpinarii, pielea se ingroasa si isi modifica textura. Pruritul (mancarimea) poate fi cauzata de o intepatura de insecta,...citeste mai mult

  • Fentanil

    Descriere Fentanilul este un analgezic opioid, sintetizat in anii 1950 in Belgia de catre Paul Janssen, cu o potenta analgezica de aproximativ 80 ori mai mare decat morfina.A fost introdus in practica medicala in anii 1960 ca anestezic intravenos sub denumirea...citeste mai mult

  • Ergotamina - aliatul impotriva migrenelor

    Generalitati Migrenele sunt dureri de cap cu caracter recurent ce pot fi uni sau bilaterale, pot sau nu sa fie insotite de aura migrenoasa sau prodrom dar care, indiferent de tipul lor, altereaza foarte mult starea de sanatate a pacientului si ii scad considerabil...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Diabetul zaharat tip 2 (non-insulino-dependent)

    sotul meu a fost diagnosticat cu diabet zaharat de tip II in aceasta iarna a facut tratament cu insulina vreo luna si a renuntat pur si simplu nu vrea sa se trateze.Intrebare mea este la ce sa ma astept in conditiile in care sotul consuma zilnic alcool

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter