Mirenil, drajeuri
Informatii prospect Mirenil, drajeuri
Compozitie
Drajeuri de 0,25 mg si 1 mg cu fluphenazine dihydrochloride.
Actiune terapeutica
Medicamentul are o puternica actiune neuroleptica ca si ceilalti derivati de piperazina, de care difera printr-o actiune prelungita, cu un efect hipotensiv si are un efect sedativ mai slab. Mirenil actioneaza asupra hipotalamusului avand un efect deprimant asupra centrilor diencefalici si scoartei cerebrale. Are un efect inhibitor asupra centrilor care controleaza metabolismul, procesele oxidative, mecanismele de reglare a temperaturii corpului, de reglare a activitatii motrice si de atentie.
Indicatii
In toate cazurile de schizofrenie incluzand si sindroamele mixte schizofrenico-depresive. Se recomanda in tratamentul psihozelor insotite de inhibari, in tratarea starilor de tensiune si anxietate, in sindroame neurotice si psihomatice certe si in tratarea psihozelor senile insotite de stari de teama si anxietate.
Doze si mod de administrare
Initial, 2-10 mg pe zi, in doze divizate, in nevroze, tulburari psihosomatice si in tratamentul pacientilor cu senilitate doza initiala este de 0,75-1,5 mg pe zi. Doza pentru copii este de 0,25-0,50 mg pe zi. Doza trebuie stabilita individual pentru fiecare pacient. Ca regula, la inceput se administreaza doze mici care cresc gradat in timpul tratamentului.
Contraindicatii
Leziuni ale nucleilor subcorticali al creierului, boli cardiovasculare, feocromocitom, alergie la derivati de phenotiazine.
Reactii adverse
Parkinsonism, eruptii cutanate alergice, leucopenie, agranulocitoza, eozinofilie, contractii tetanice, stari de somnolenta, stari de oboseala, hipotensiune arteriala.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Consecintele unei supradoze de aspirina
Ce este aspirina Aspirina este un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS) utilizat pentru a ameliora durerile usoare pana la moderate, edemul si febra. Utilizarea ei dateaza inca din cele mai vechi timpuri, mai exact inca din vremea medicului grec...citeste mai mult
-
Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor
Ordin nr. 653 din 25 septembrie 2001 privind asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 777 din 5 decembrie 2001 Ministrul sanatatii si familiei, vazand Referatul comun de aprobare al Directiei generale...citeste mai mult
-
Candidoza bucala - cauze, simptome si tratament
Ce este candidoza bucala Candidoza bucala (orofaringiana) este o infectie determinata de anumiti fungi (ciuperci) ce se dezvolta la nivelul gurii, limbii si al gatului. Candidoza bucala este mai frecventa la nou-nascuti, sugari si batrani, dar poate sa apara la...citeste mai mult
-
Lista completa a E-urilor si alimentele in care se gasesc
Generalitati E-urile sunt codurile oficiale folosite pentru desemnarea substantelor chimice folosite ca aditivi alimentari in industria de consum a Uniunii Europene. Aceste titulaturi se regasesc pe etichetele alimentelor comercializate in cadrul UE, normele de...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter